Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Γνωριμία με τα υαλότουβλα.


Μικρά μυστικά το Φτιάχτο Μόνος σου για δόμηση με υαλότουβλο.
Ένα σχετικά νέο υλικό δόμησης αποτελεί το υαλότουβλο, η χρήση του οποίου τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Ως διάφανο υλικό επιτρέπει τη διείσδυση του φωτός, με αποτέλεσμα τον πλούσιο και φυσικό φωτισμό ενός χώρου. Επίσης, χρησιμοποιώντας χρωματιστά υαλότουβλα μπορούμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση, αλλάζοντας διακριτικά το φυσικό φωτισμό.
Οι χρήσεις του είναι πολλές, είτε χρησιμοποιηθεί για εξωτερικά τοιχία είτε ως εσωτερική διακοσμητική κατασκευή. Η ποικιλία στα χρώματα και τα σχέδια και η τοποθέτησή τους είτε σε ευθείες, καμπύλες ή ως διαχωριστικά, επιτρέπει τη δημιουργία πολλών και ξεχωριστών κατασκευών.
Εκτός όμως από το αισθητικό μέρος τα υαλότουβλα προσφέρουν επίσης θερμομόνωση, ηχομόνωση, εξαερισμό και ασφάλεια.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατοικίες, είτε ως εξωτερικοί τοίχοι, είτε ως χωρίσματα εσωτερικών χώρων, προσφέροντας άπλετο φως στο χώρο, σε φεγγίτες, φωταγωγούς, ακόμα και στο μπάνιο ως διαχωριστικά.
Η χρήση τους όμως δεν σταματά εκεί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εργοστάσια, σχολεία, γυμναστήρια, εκθεσιακούς χώρους, προσφέροντας θερμομόνωση, ηχομόνωση, εξαερισμό και φωτεινότητα.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

1. Η μέγιστη διάσταση ενός τοίχου από υαλότουβλα, με στήριξη μόνο στις 2 πλευρές του, είναι 2,40 ύψος και 1,80 μήκος.

2. Ο τοίχος και το πάτωμα πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.

3. Πάντα να ελέγχετε με αλφάδι και να κάνετε διορθώσεις όταν χρειάζεται.

4. Μόλις τοποθετήσετε 5 σειρές υαλότουβλα ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υποστηρίγματα στα άκρα ή να περιμένετε 24 ώρες ώστε να σκληρύνει η μαστίχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...