Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Τοποθέτηση παρκέτων.


Στο Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε σε μερικά απλά βήματα την τοποθέτηση παρκέτου.


1. Το κατάλληλο πάχος για την εφαρμογή είναι των 15 mm.

2. H επιφάνεια πρέπει να ελεγχθεί σχολαστικά για ανωμαλίες της στάθμης του σκυροδέματος. Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στεγνό και λείο και να μην παρουσιάζει ρηγματώσεις από την διαδικασία της πήξης. Η θερμοκρασία του δωματίου να είναι τουλάχιστον 18 oC και η σχετική υγρασία να μην ξεπερνά το 60%.Στην περίπτωση που το παρκέτο θα κολληθεί στο κονιόδεμα, να τοποθετηθεί ένα φύλλο πολυαιθυλενίου κάτω από το κονιόδεμα (στρώση 3).

3. Όταν το παρκέτο τοποθετηθεί ως επιπλέον πάνω στο κονιόδεμα, να τοποθετηθεί ένα ανθεκτικό στη γήρανση φύλλο πολυαιθυλενίου πάνω από την στρώση σκυροδέματος, το οποίο πρέπει να είναι καλά καθαρισμένο ώστε να μην σχηματιστεί μούχλα.

4. Το κονιόδεμα καλύπτεται από φύλλο εξηλασμένου πολυαιθυλενίου, που λειτουργεί ως στρώση ισοστάθμισης και απόσβεσης των βημάτων. Επί αυτού τοποθετείται μια στρώση από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

5. Τα δέματα του παρκέτου αποσυσκευάζονται αμέσως πριν την τοποθέτησή τους.

6. Ο κανόνας για τα παρκέτα είναι να τοποθετούνται επιπλέοντα και να συγκολλούνται σε όλο το μήκος της εγκοπής και της γλώσσας χρησιμοποιώντας κόλλα. Εάν το παρκέτο πρέπει για οποιοδήποτε λόγο να επικολληθεί σε όλη την επιφάνεια, η εργασία πρέπει να γίνει από ειδικό και να χρησιμοποιηθεί κόλλα που δεν διαλύεται με νερό.

7. Δύο ημέρες μετά την τοποθέτηση του παρκέτου επιτρέπεται η σταδιακή, σε διάστημα μιας εβδομάδας, αύξηση της θερμοκρασίας του συστήματος θέρμανσης μέχρι το επιθυμητό επίπεδο.

8. Το υποδαπέδιο σύστημα θέρμανσης πρέπει να ρυθμίζεται έτσι ώστε η θερμοκρασία των 27 oC στην επιφάνεια του παρκέτου να μην υπερβαίνεται όταν η θερμοκρασία του αέρα στον χώρο είναι η φυσιολογική, στους 20 - 22 oC. Η σχετική υγρασία θα πρέπει να είναι 30 - 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...