Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Απομάκρυνση μπανιέρας.


Σε αυτήν την ενότητα του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως να απομακρύνουμε την παλιά μας μπανιέρα ούτως ώστε να εγκαταστήσουμε καινούργια.

Αποσυναρμολογώντας τους σωλήνες παροχής νερού :
Κλείστε την παροχή ζεστού και κρύου νερού από τις βρύσες της μπανιέρας σας. Ανοίξτε τις βρύσες για να φύγει το νερό που έχει παραμείνει μέσα. Αν και μπορείς να λύσεις τις συνδέσεις είναι ευκολότερο να κόψεις τις σωλήνες παροχής σε ένα κατάλληλο σημείο με ένα κόφτη. Να έχετε έναν κουβά και μερικά πανιά για να μαζέψετε τα νερά που σίγουρα θα έχουν μείνει μέσα στους σωλήνες παροχής.

Ξεμοντάροντας την μπανιέρα :
Λύσε οποιαδήποτε σύνδεση υπάρχει στον τοίχο και αυτό σε μερικές περιπτώσεις σημαίνει θραύση πλακιδίων καθώς συνδέσεις μπορεί να έχουν κτιστεί μέσα σε αυτά. Προσεκτικά απομακρύνετε υποστηρικτικά μέρη κάτω από την μπανιέρα για να μην κάνετε ζημιά σε πλακάκια που είναι τοποθετημένα γύρω. Αν υπάρχει κάποια ελαστική μόνωση γύρω από την μπανιέρα καλό είναι να την κόψουμε με ένα μαχαίρι για να μας διευκολύνει στην απομάκρυνση.

Μεταλλική μπανιέρα :
Αν μια μεταλλική μπανιέρα δεν επιδιορθώνεται είναι καλύτερα να την σπάσετε και να την απομακρύνετε. Αν βέβαια είναι σε καλή κατάσταση αλλά όχι αρκετά ιδανική για εσάς σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε να την πουλήσετε και σαν αντίκα.
Σπάζοντας μια μεταλλική μπανιέρα :
Για να σπάσετε μια μεταλλική μπανιέρα από χυτοσίδηρο, πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις φορώντας γάντια και προστατευτικά γυαλιά. Απλώστε γύρω από την μπανιέρα μερικά χαλάκια για να προστατέψετε τα πλακάκια σας και σπάστε την χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα. Προσέξτε γιατί τα θρύψαλα μπορεί να είναι πολύ κοφτερά. Καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...