Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντικατάσταση λεκάνης τουαλέτας.


Σε αυτό το άρθο του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την παλιά λεκάνη της τουαλέτας μας με μία καινούργια.
Αν η παλιά μας τουαλέτα έχει ραγίσματα ή διαροές ή απλά έχει χάσει το χρώμα της και την χρησιμότητα της μετά από 20 χρόνια χρήσης ίσως ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσουμε. Ϊσως σκεφτουμε ότι είναι καλύτερα να φωνάξουμε έναν υδραυλικό αλλά για έναν σχετικά έμπειρο στις κατασκευές Φτίαχτο Μόνος σου αυτό μπορεί να πάρει περίπου μία μέρα. Σκεφτείτε μόνο την βοήθεια κάποιου φίλου σας γιατί η τουαλέτα είναι βαριά.



Προετοιμασία της επιφάνειας:
Βάλτε ένα πανάκι στο σωλήνα που θα μπεί μεταξύ της φλάντζας και του κεντρικού σωλήνα που έμεινε στο πάτωμα από την απομάκρυνση της λεκάνης μας για να μην πέσει μέσα αλλά και να αποφύγουμε τις αναθυμιάσεις . Βεβαιωθήται ότι η τρύπα στο πάτωμα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει τη φλάντζα του σωλήνα μέχρι το κολλάρο της. Αν η τρύπα χρειαστεί να ανοίξει λίγο μαρκάρετε γύρω και με ένα καλέμι ανοίξτε την . Τοποθετήστε τον μικρό σωλήνα σύνδεσης στον κεντρικό σωλήνα που είναι μέσα στο πάτωμα. Μετά μετρήστε το κενό που μένει μεταξύ της φλάντζας και του σωλήνα ένωσης και κόψτε το περισευούμενο κομμάτι απομακρύνωντας ταυτόχρονα τις αγριάδες από το κόψιμο. Δοκιμάστε πάλι να εφαρμόσεται το σωληνα σύνδεσης στον κεντρικό σωληνα και της φλάντζας για να δούμε αν κόψαμε σωστά και η φλάντζα εφαρμόζει στο πάτωμα.
Εφαρμόζοντας το σωλήνα σύνδεσης και τη φλάντζα :
Αλείψτε PVC αστάρι στο εσωτερικό του κεντρικού σωλήνα που βρίσκεται μέσα στο έδαφος και στο εξωτερικό μέρος του σωλήνα σύνδεσης. Μόλις αλείψουμε τους σωλήνες με το συγκολητικό αμμέσως εφαρμόστε τη μία μέσα στην άλλη. Τώρα αλλείψτε κόλλα το άλλο άκρο του σωλήνα σύνδεσης και της φλάντζας, γυρίστε το λίγο μέχρι η φλάντζα να εφαρμόσει στο πάτωμα. Γυρίστε λίγο ακόμα μέχρι οι τρύπες για τις βίδες που είναι στο κολάρο της φλάντζας να έχουν μια σωστή θέση ώστε το κολάρο να βιδώσει καλά.
Συγγολήστε την βαλβίδα παροχής νερού:
Κλείστε την παροχή του νερού.
Τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από την παροχή νερού , μετά κόψτε το σωλήνα με ένα κόφτη. Αφήστε μερικούς πόντους σωλήνα για να ενώσουμε το σωλήνα και τη βάνα παροχής νερού αλλά και το ανοξείδωτο καπάκι που καλύπτει τον σωλήνα παροχής νερού. Αφήστε το σωλήνα να στεγνώσει. Απομακρύνετε το χερούλι της βάνας παροχής νερού . Στεγνώστε καλά τον σωλήνα μέσα έξω. Καθαρίστε καλά μέσα έξω . Ασφαλίστε το ανοξείδωτο καπάκι της παροχής νερού που ακολουθείτε από την βάνα με τρόπο ώστε να είναι τοποθετημένο προς τα πάνω.
Ζεστάνετε το σωλήνα παροχής νερού με ένα καμινέτο . Μόλις οι ενώσεις είναι ετοιμες να λιώσουν απομακρύνετε τη φλόγα και συγκολήστε γύρω από τις ενώσεις με το συγκολητικό. Μόλις μια σταγόνα από το συγκολητικό εμφανιστεί να τρέχει τότε οι ενώσει έχουν συγκοληθεί.

Τοποθετήστε τις μακρυές βίδες μέσα στις τρύπες του κολλάρου της φλάντζας τοποθετώντας τους ροδέλες. Τοποθετήστε το κέρινο πλαίσιο στο κολάρο της φλάντζας προσέχοντας να το ευθυγραμίσετε μέσα στο κολάρο. Σηκώστε την λεκάνη μαλάκά προσπαθώντας να την ευθυγραμίσετε με τις μακρυές βίδες που έχουμε ήδη τοποθετήσει. Χωρίς να στριφογυρίζουμε την λεκάνη την αφήνουμε να κάτσει μαλακά στο κέρινο δακτυλίδι που έχουμε τοποθετήσει. Βάλτε μια νάυλον ροδέλα πάνω στην κάθε βίδα μετά τα παξιμάδια και μετά σφίξτε με το χέρι σας. Σφίξτε τα παξιμάδια με ένα κλειδί λίγο λίγο κάθε φορά και σταματήστε όταν αυτά συναντήσουν ισχυρή αντίσταση. Μόλις τελειώσετε βάλτε τα πλαστικά καλύματα επάνω από τις βίδες.


Πηγές : http://www.thisoldhouse.com/toh/how-to/overview/0,,250406,00.html





Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...