Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κήπος και σύστημα ποτίσματος :


Συστήματα ποτίσματος :
Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο μόνος σου θα δούμε σε μερικά βήματα πόσο εύκολο είναι να Φτιάξουμε μόνοι μας ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος για τον κήπο μας .
Η εγκατάσταση ενός συστήματος ποτίσματος με χρονοδιακόπτη δεν είναι τόσο δύσκολο αν καταπιάνεστε έστω και λίγο με τεχνικές εργασίες.
Σκεφτείτε ότι με λίγη κούραση, θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα και θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να θαυμάσετε το κατόρθωμα σας αλλά και να καμαρώνετε στους φίλους σας. Πριν ξεκινήστε την τοποθέτηση του συστήματος άρδευσης καλό είναι να σχεδιάσετε σε ένα χαρτί τον κήπο σας.
Δείτε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κεντρικό αγωγό ποτίσματος, από ποια σημεία θα περάσει, και τι φυτείες θα εξυπηρετήσει. Επίσης υπολογίστε πόσα μέτρα σωλήνα θα χρειαστείτε, πόσα μπεκ ή άλλα εξαρτήματα για να τα προμηθευτείτε πριν ξεκινήσετε. Τώρα αρχίστε την εγκατάσταση με τα βασικά βήματα. Τοποθετήστε και στερεώστε την κύρια σωλήνα ποτίσματος ξεκινώντας από το σημείο παροχής νερού. Δώστε προσοχή να μην τσάκιση ο σωλήνας. Τον κύριο σωλήνα μπορείτε να τον στηρίξετε με τα ειδικά στηρίγματα που κυκλοφορούν στην αγορά η να τον στερεώσετε πάνω στα κάγκελα η τον φράκτη με ανοξείδωτο η χάλκινο σύρμα. Μπορείτε επίσης να τον θάψετε στο χώμα. Τώρα που εγκαταστήσατε τον κύριο αγωγό άρδευσης μπορείτε να τοποθετήσετε τα μπεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...