Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τοποθέτηση γάζας σε γυψοσανίδα.


Σε αυτή την ανάρτηση του Φτίαχτο Μόνος σου θα συνεχίσουμε με πιο αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή των ταινιών που τοποθετούνται στους αρμούς της Γυψοσανίδας.


Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε μια πλατιά σπάτουλα για να απλώσετε τον ειδικό γύψο στοκαρίσματος στις κοιλότητες που δημιουργούνται από την ένωση των σανίδων. Ομαλοποιήστε τον στόκο ώσπου να είναι ίσος με τα υπόλοιπα μέρη της σανίδας.
Βήμα 2: Κεντράρετε την ταινία της γυψοσανίδας πάνω από τις ενώσεις της σανίδας και πιέστε καλά επάνω στον στόκο που έχουμε εφαρμόσει. Όταν έχετε εφαρμόσει την ταινία σε όλο το μήκος της σανίδας ομαλοποιήστε τον στόκο με την σπάτουλα. Αν χρειαστεί επικαλύπτουμε με λίγο ακόμα στόκο και φροντίζοντας να κλείσουμε και τυχόν ανοιχτές τρύπες από τα κεφάλια των βιδών που χρησιμοποιήσαμε για να στερεώσουμε την σανίδα μας.
Βήμα 3 : Όταν ο στόκος έχει στεγνώσει τελείως τρίψτε για να ομαλοποιήσετε την επιφάνεια και μετά εφαρμόστε ένα λεπτό χέρι στόκου για να καλύψετε τυχόν ατέλειες από το τρίψιμο αλλά και από το προηγούμενο παχύ στρώμα που είχαμε εφαρμόσει και μερικές φορές δεν είναι και εύκολο να στρώσει καλά. Μόλις και αυτό το χέρι στεγνώσει τρίψτε και εφαρμόστε ένα ακόμα χέρι σε όσο πιο λεπτή μορφή γίνεται αλλά αυτή τη φορά πιάνοντας ένα μεγαλύτερο πλάτος ώστε να επικαλύψουμε τα δύο προηγούμενα χέρια και να καλύψουμε τυχόν ατέλειες. Μόλις και το τρίτο χέρι στεγνώσει τρίψτε με ένα λεπτό γυαλόχαρτο ώστε να ομαλοποιηθεί η επιφάνεια.
Για να τοποθετήσουμε ταινία στα σημεία που συναντιούνται ο τοίχος με το ταβάνι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία . Θυμηθείτε ότι το δεύτερο χέρι στόκου πρέπει να επικαλύπτει λίγο το πρώτο , δηλαδή να απλώνετε λίγο πιο έξω από το πρώτο και το τρίτο λίγο πιο έξω από το δεύτερο. Το γυαλοχαρτάρισμα και εδώ είναι απαραίτητο.
Για τα γωνιόκρανα κάνουμε το εξής εφαρμόζουμε ένα παχύ χέρι ειδικό γύψο στοκαρίσματος στις γωνίες και μετά εφαρμόζουμε το γωνιόκρανο επάνω στο στόκο πιέζοντας. Θα δούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο στόκος θα τρέξει έξω από της τρύπες του γωνιάκρανου, στρώστε τον λίγο με τη σπάτουλα και αφήστε λίγο να ξεραθεί. Μετά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω εφαρμόζοντας άλλα δύο χέρια στόκου. Μόλις ο στόκος μας έχει ξεραθεί και τριφτεί είμαστε έτοιμοι να περάσουμε ένα αστάρι για γυψοσανίδες προκειμένου η επιφάνεια μας να είναι έτοιμη προς βαφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...