Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιδιόρθωση τρύπας σε γυψοσανίδα.


Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο μόνος σου θα δούμε πως να επιδιορθώσουμε μια μικρή τρύπα στην γυψοσανίδα μας.
Επειδή η γυψοσανίδα είναι αρκετά σκληρή αλλά και λεπτή μπορεί να αντέξει περιορισμένη κακομεταχείριση. Ένα χτύπημα της πόρτας στην γυψοσανίδα μας έχει αρκετή δύναμη για να δημιουργήσει μια μικρή τρύπα. Αυτές οι τρύπες δείχνουν άσχημες αλλά είναι εύκολο να επιδιορθωθούν.
Βήμα 1 : Δείτε το μέγεθος της τρύπας σας. Χρησιμοποιήστε ένα κοπίδι ή λεπτό πριόνι για να κόψετε μία λεπτή σχισμή κατά μήκος , δηλαδή οριζόντια, της τρύπας σας. Και από τις δύο πλευρές.
Μετά κόψτε μια λεπτή λαμαρίνα λίγο μεγαλύτερη από την διάμετρο της τρύπας σας αλλά σχεδόν ίση με το πλάτος των σχισμών για να μπορέσουμε να την σπρώξουμε μέσα στην σχισμή.
Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα σουβλί για να κάνετε δύο τρύπες στο μέσο της λαμαρίνας που έχουμε κόψει και περάστε από μέσα ένα μακρύ καλώδιο ή σκοινί.
Βήμα 3: Κρατώντας τις άκρες του σκοινιού ή καλωδίου σπρώξτε τη λαμαρίνα μέσα από τις σχισμές. Μόλις βάλετε την λαμαρίνα στη τρύπα τραβήξτε την προς τον τοίχο μέχρι να κοντράρει. Για να την κρατήσετε ακόμα σταθερότερη τοποθετήστε στην δύο άκρες του σκοινιού ή καλωδίου ένα ξύλο και στρίψτε τις άκρες γύρω του. Έτσι γίνεται πιο εύκολο να εφαρμόσετε την λαμαρίνα αλλά και να την κρατάτε ευκολότερα για να εφαρμόσετε τον ειδικό γύψο στοκαρίσματος.
Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να εφαρμόσετε τον γύψο πάνω από την τρύπα . Φροντίστε να γεμίσετε την τρύπα αλλά και τις σχισμές καλά και αν χρειαστεί επαναλάβατε. Αφήστε τον στόκο να ξεραθεί τελείως. Μετά μπορείτε να κόψετε τις άκρες του καλωδίου ή σκοινιού . Τρίψτε και αν χρειαστεί εφαρμόστε λίγο ακόμα στόκο σε πιο λεπτή αυτή τη φορά μορφή για να καλύψουμε τυχόν ατέλειες. Τώρα η γυψοσανίδα μας είναι έτοιμη για βάψιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...