Σε προηγούμενη ενότητα του Φτιάχτο μόνος σου είδαμε πως να δημιουργούμε το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και πώς να εγκαθιστούμε τα πάνελ γυψοσανίδας. Τώρα στην επόμενη ενότητα του Φτιάχτο μόνος σου θα δούμε πως να τελειωποιούμε τις γωνίες αλλά και να γεμζουμε τις ενώσεις με γωνιόκρανα, γάζες και στόκο.
Για τις γωνίες : Χρησιμοποιήστε γωνιόκρανα που θα τα εφαρμόσετε στις γωνίες του πάνελ. Ασφαλίστε το γωνιόκρανο με καρφάκια ή τις κατάλληλες βίδες .
Στα εξωτερικά σημεία του γωνιόκρανου απλώστε ειδικό γύψο αφού πρώτα έχετε βεβαιωθεί ότι δεν εξέχουν καρφιά ή βίδες ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσατε για να σταθεροποιήσετε το γωνιόκρανο.
Στα τελειώματα του τοίχου εφαρμόστε τον ειδικό γύψο ανάμεσα στις δύο γωνίες και μετά με την σπάτουλα τραβήξτε προς τα κάτω για να κάνετε την επιφάνεις πιο ομαλή.
Εσωτερικές γωνίες: Στις εσωτερικές γωνίες απλώστε πρώτα ένα χέρι από τον ειδικό γύψο και κολλήστε το εσωτερικό γωνιόκρανο το οποίο είναι πλαστικό σε αντίθεση με το εξωτερικό που είναι μεταλλικό για μεγαλύτερη αντοχή στις επαφές και κτυπήματα.
Μετά καλύψτε την γωνία με τον ειδικό γύψο και περιμένετε να στεγνώσει . Αν χρειαστεί τρίψτε λίγο με ένα γυαλόχαρτο και προσθέστε λίγο στόκο μέχρι να στρώσει η γωνία καλά. Περισσότερα όταν χρειαστεί να βάψουμε τώρα μας ενδιαφέρει να σταθεροποιήσουμε τις γωνίες μας.
Για ψηλότερες περιοχές χρησιμοποιήστε μια σκάλα ή ένα τριβείο σε κοντάρι.
Ραφές : Στα σημεία που δημιουργούνται ραφές πρέπει να εφαρμόσετε την ειδική αυτοκόλητη γάζα ακριβώς στο σημείο όπου ενώνονται οι γυψοσανίδες. Φροντίστε η ταινία να εφαρμόσει και να κολλήσει σωστά .
Με μία φαρδιά σπάτουλα απλώστε ένα ομοιόμορφο στρώμα στόκου επάνω στην ταινία και και φροντίστε να καλύπτει και τις δύο γυψοσανίδες που ενώνονται μεταξύ τους.
Γέμιστε τα λακάκια πού άφησαν τα κεφάλια από τις βίδες ή τα καρφιά όταν εφαρμόζατε την γυψοσανίδα στο ατσάλινο πλαίσιο.
Αφήστε τα αρχικά χέρια του στόκου να ξεραθούν λίγες ώρες και μετά γυαλοχαρτάρετε τις ανώμαλες επιφάνειες για να ομαλοποιηθούν.
Εφαρμόστε άλλο ένα χέρι στόκου στις ραφές λεπτότερο αυτή τη φορά αλλά φροντίστε να πιάσετε μεγαλύτερη επιφάνεια ώστε να επικαλύψει τα παλιά στρώματα ώστε όταν τρίψουμε να μπορέσουμε να ομαλοποιήσουμε την επιφάνεια ακόμα περισσότερο.
Τώρα αφού τρίψουμε και ξεσκονίσουμε την ένωση μας , αραιώνουμε λίγο στόκο και τον εφαρμόζουμε σε μία πολύ λεπτή αλλά πλατύτερη στρώση για να πιάσει όλα το προηγούμενα στρώματα. Έπειτα γυαλοχαρτάρετε και η γυψοσανίδα είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου