Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Γωνιόκρανα γυψοσανίδας και σοβά.


Χρήσιμες συμβουλές του Φτίαχτο μόνος σου για την χρήση και τοποθέτηση γωνιόκρανων. 

Γωνιόκρανα :

Τα γωνιόκρανα είναι έτοιμες γωνίες από αλουμίνιο ή γαλβανισμένο μέταλλο το οποίο τοποθετούμε στις ακμές των τοίχων (γωνίες), για να προστατεύσουμε αυτές από πιθανό τραυματισμό τους. Τα γωνιόκρανα εξασφαλίζουν ευθύγραμμες ακμές και ισχυροποιούν αυτές δυσκολεύοντας την καταστροφή τους από μελλοντικές εργασίες ή απροσεξίες. Επίσης μπορούν να λειτουργήσουν και ως οδηγοί επίστρωσης μαζί με τους μεταλλικούς ή κατασκευασμένους οδηγούς επιπέδωσης του σοβά.

2. Οδηγοί επιπέδωσης μεταλλικοί – κατασκευασμένοι

Πριν από το σοβάτισμα των επιφανειών τοποθετούμε τους μεταλλικούς οδηγούς επιπέδωσης σε απόσταση 2 περίπου μέτρων μεταξύ τους, ώστε να αλφαδιάσουμε την προς επίστρωση επιφάνεια και να επιτύχουμε την τέλεια επιπέδωση του σοβά. Οι οδηγοί παραμένουν μέσα στο σοβά και λειτουργούν ως εκτονωτές των συστολοδιαστολών του σοβά.
Μπορούμε όμως να κατασκευάσουμε οι ίδιοι τους οδηγούς επιπέδωσης με το υλικό του σοβά που θα χρησιμοποιήσουμε και για την πλήρωση του χώρου μεταξύ αυτών. Αυτό γίνεται στρώνοντας και αλφαδιάζοντας το σοβά σε λουρίδες (πάχους 10 – 20 cm ) και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων μεταξύ τους πάνω στην επιφάνεια προς πλήρωση. Στη συνέχεια αφήνουμε τους οδηγούς να «τραβήξουν» και τους χρησιμοποιούμε για την επιπέδωση όπως και τους μεταλλικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...