Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Επιδιόρθωση Γυψοσανίδας :


Επιδιόρθωση Γυψοσανίδας :
Σε προηγούμενες ενότητας του Φτιάχτο μόνος σου είδαμε πως φτιάχνουμε το σκελετό αλλά και πως κρεμάμε την Γυψοσανίδα. Τώρα ήρθε η ώρα στο Φτιάχτο μόνος σου για συμβουλές επιδιόρθωσης μικρών προβλημάτων και ζημιών.
Μερικές φορές στον τοίχο μας μπορεί να έχουμε μια μεγάλη ή μικρότερη τρύπα ή και μια ζημιά από υγρασία. Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να επιδιορθώσουμε αυτές τις ζημιές.
Βήμα 1: Κόψτε το χαλασμένο κομμάτι με ένα κοπίδι σε τετράγωνο. Το κομμάτι που θα κόψουμε πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα ή την χαλασμένη επιφάνεια. Αν δεν έχετε κάποιο ρετάλι από προηγούμενες εργασίες σας αγοράστε ένα μικρό κομμάτι. Βάλτε το μπάλωμα στην φθαρμένη επιφάνεια και με ένα μαρκαδόρο σημαδέψτε το. Κόψτε το μπάλωμα επάνω στα σημάδια με ένα κοπίδι ή λεπτό πριόνι. Φροντίστε ούτως ώστε το κομμάτι μας να έχει το ίδιο μέγεθος με την τρύπα ή την φθαρμένη επιφάνεια.
Βήμα 2: Για να κρατήσετε το μπάλωμα στη θέση του κόψτε ένα μακρύτερο και πολύ στενότερο από το μέγεθος της τρύπας κομμάτι γυψοσανίδας η ξύλινη σανίδα και βάλτε το εσωτερικά της τρύπας κατά προτίμηση στο κέντρο. Κρατήστε σταθερό το κομμάτι που έχετε περάσει μέσα στην τρύπα--αυτό γίνεται με το να κρατάμε το κομμάτι σταθερό τραβώντας το ελαφρά προς τα έξω—βιδώστε το κομμάτι στα άκρα του για να το σταθεροποιήσετε στην εσωτερική πλευρά της γυψοσανίδας.
Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε λίγο από τον ειδικό γύψο στοκαρίσματος για να κρατήσετε το μπάλωμα στην θέση του. Αυτό γίνεται αν τοποθετήσουμε λίγο γύψο στις άκρες της τρύπας αλλά και του μπαλώματος. Βάλτε το μπάλωμα στην τρύπα και φροντίστε να εφαρμόζει σωστά με την υπόλοιπη επιφάνεια της γυψοσανίδας. Μπορούμε να βάλουμε και μερικές βίδες στην γυψοσανίδα μας φροντίζοντας αυτές να βιδώσουν στο εσωτερικό κομμάτι που χρησιμοποιούμε για στήριγμα. Επικαλύπτουμε και τις τρύπες από τις βίδες με στόκο και αφήνουμε να ξεραθεί.
Βήμα 4: Μόλις ο ειδικός γύψος στοκαρίσματος ξεραθεί , τρίβουμε για να ομαλοποιήσουμε τυχόν ανωμαλίες, ξεσκονίζουμε και αν χρειαστεί περνάμε λίγο στόκο ακόμα για να έχουμε μια τέλεια επιφάνεια. Τρίβουμε πάλι , ξεσκονίζουμε μετά περνάμε το αστάρι μας μετά το χρώμα μας και η γυψοσανίδα μας είναι έτοιμη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...