Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ο σωστός εξοπλισμός του ερασιτέχνη


Ο σωστός εξοπλισμός του ερασιτέχνη

Σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο μόνος σου θα δούμε μερικά βασικά αλλά και ελάχιστα εργαλεία που πρέπει να έχει ο καθένας στην κατοχή του για δουλειές τύπου Φτιάχτο μόνος σου.
Για τις μικρότερες επισκευές πρέπει να έχετε τα σημαντικότερα εργαλεία στο σπίτι. Εμείς σας λέμε, ποια ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.
Οδηγίες :
Για τις επισκευές στο σπίτι χρειάζεστε το λιγότερο ένα βασικό εξοπλισμό εργαλείων. Συχνά προσφέρονται εργαλεία σε παλέτες, αλλά αυτές οι "ευκαιρίες" κατά κανόνα δεν ωφελούν. Προσέχετε κατά την αγορά των εργαλείων πάντοτε την καλή ποιότητα.
  1. Κατσαβίδια: Για την οικιακή χρήση αρκούν κατσαβίδια με κατσαβιδόλαμες απλής εγκοπής σε τρία μεγέθη (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) καθώς και από δύο κατσαβίδια σταυροειδούς εγκοπής (σταυροκατσάβιδα) (μικρό, μεγάλο). Επίσης ένα κατσαβίδι ηλεκτρολόγου θα πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι. Αυτό χρησιμεύει ως ελεγκτής τάσης. Ιδανικό για ερασιτέχνες: Το κατσαβίδι μπαταρίας IXO Bosch είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και έχει όλες τις δυνατές κατσαβιδόλαμες.
  2. Σφυρί: Το σφυρί εφαρμοστή με βαριά κεφαλή είναι το κλασικό σφυρί. Αυτό είναι κατάλληλο για το κτύπημα των καρφιών και για ελαφρές εργασίες καλεμίσματος. Για το κτύπημα λεπτών καρφιών είναι σκόπιμο ένα ελαφρότερο σφυρί.
  3. Τανάλια: Με αυτό το απλό εργαλείο μπορείτε να τραβήξτε έξω καρφιά και να κόψετε μαλακά σύρματα και λεπτές πρόκες.
  4. Κλειδιά: Αυτά τα χρειάζεται κανείς συνήθως μόνο σε ορισμένα μεγέθη (άνοιγμα κλειδιού 6 – 12 mm). Αγοράστε καλύτερα λιγότερα κλειδιά ποιότητας παρά πλήρη σετ με φτηνά εργαλεία.
  5. Σκαμνί: Αυτό δεν ανήκει στα εργαλεία, είναι όμως απαραίτητο για την ασφαλή εργασία στο σπίτι. Διαθέστε καλύτερα μερικά Ευρώ περισσότερα για ένα σταθερό σκαμνί, αντί να ανεβαίνετε πάνω σε ασταθείς καρέκλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...