Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κατασκευή ξύλινου φράχτη για στήριξη των φυτών μας .

Σήμερα σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα, γρήγορα και μόνοι μας ένα διακοσμητικό φράχτη για τα φυτά μας.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να δούμε που θα τοποθετήσουμε το φράχτη με το διακοσμητικό πλέγμα που συνήθως είναι πλαστικό ή ξύλινο. Με ένα νήμα προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε το σημείο που θα τοποθετηθούν οι κολώνες για την στήριξη του φράχτη. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τοποθετήσουμε τους πασσάλους. Ο ένας είναι να τοποθετήσουμε πασσάλους μέσα στο χώμα. Έπειτα είναι οι καρφωτές βάσεις για χώμα και μετά βάσεις που τοποθετούνται επάνω στο μπετόν και βιδώνονται σε αυτό.


Για να τοποθετήσουμε πασσάλους μέσα στο χώμα θα πρέπει πρώτα να σκάψουμε μικρές τρύπες και μόλις τοποθετήσουμε τους πασσάλους μας να το γεμίσουμε με τσιμέντο για να σταθεροποιηθούν. Φυσικά θα φροντίσουμε οι κολώνες να είναι στο ίδιο ύψος και ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους. Ο δεύτερος τρόπος είναι να χώσουμε στο χώμα έτοιμες σιδερένιες βάσεις που θα βρείτε στα ανάλογα καταστήματα που πουλάνε είδη κηπουρικής αλλά και στα μεγάλα πολυκαταστήματα που δεν θέλω να αναφέρω εδώ. Ο τρίτος τρόπος είναι αφού έχουμε σκάψει και ρίξει ένα σενάζι ( λεπτό δοκάρι από μπετόν ) στο χώμα να βιδώσουμε βάσεις υποδοχής πασσάλων επάνω στη βάση μας.
Τώρα και αφού έχουμε βιδώσει τις βάσεις αλλά και τους πασσάλους που έχουμε επιλέξει συνεχίζουμε με τη τοποθέτηση του πτυσσόμενου ξύλινου ή πλαστικού φράχτη. Αυτό εξαρτάται από τα οικονομικά δεδομένα του καθενός και πόσα χρήματα έχει για να ξοδέψει. Υπάρχουν δύο τρόποι ο ένας είναι ο πτυσσόμενος φράχτης και ο άλλος ο ίσιος φράχτης.
Στην περίπτωση του πτυσσόμενου φράχτη βιδώνουμε τα λαμάκια κατά μήκος της κολόνας. Έπειτα βιδώνουμε τα οριζόντια και ίσια ξύλα που έχουμε αγοράσει για να λειτουργήσουν ως στήριγμα για το ανοιγόμενο πλαίσιο που θα τοποθετήσουμε. Αφού έχουμε βιδώσει τα ίσια ξύλα ανοίγουμε το πτυσσόμενο πλαίσιο και το σταθεροποιούμε βιδώνοντας επάνω στα ίσια ξύλα που βιδώσαμε προηγμένως για να χρησιμοποιηθούν σαν στήριγμα αλλά και πλάτη του φράχτη.
Υπάρχει και η περίπτωση του ίσιου φράχτη. Βιδώνουμε τις ίσιες σανίδες κατά μήκος και οριζόντια επάνω στα λαμάκια που έχουμε τοποθετήσει επάνω στις όρθιες κολώνες. Έπειτα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού τρυπανιού ή και ενός κατσαβιδιού σταθεροποιούμε τις κάθετες σανίδες που θα αποτελέσουν τον φράχτη μας. Όπως καταλαβαίνουμε το βασικότερο είναι η τοποθέτηση των κολονών στήριξης , η τοποθέτηση των σανίδων ή του πτυσσόμενου πλαισίου είναι πιο εύκολη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...