Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επιδιόρθωση των γρατσουνιών στα ξύλινα δάπεδα,


Κάντε τις άσχημες ξύλινες επιφάνειες ξανά ωραίες: Με λίγη προσπάθεια μπορούν να απομακρυνθούν πολύ εύκολα οι γρατσουνιές και τα ίχνη χρήσης.

Οδηγίες


Κάντε τις άσχημες ξύλινες επιφάνειες ξανά ωραίες: Με λίγη προσπάθεια μπορούν να απομακρυνθούν πολύ εύκολα οι γρατσουνιές και τα ίχνη χρήσης.
1.Οι επιδιορθώσεις στις χαλασμένες ξύλινες επιφάνειες πρέπει κατά το δυνατόν να μη φαίνονται. Χρησιμοποιήστε μια ράβδο κεριού επισκευής με τη φωτεινότερη απόχρωση του ξύλου και ένα σωληνάριο μπογιάς καλλιτεχνίας, η οποία αντιστοιχεί στη σκουρότερη απόχρωση της υφής του ξύλου.
2.Ξύστε πρώτα τη χαλασμένη θέση (ή αναρροφήστε την με το λεπτό πέλμα της ηλεκτρικής σκούπας) και μετά καθαρίστε την προσεκτικά με λίγο νέφτι.
3.Σε περίπτωση βαθιών γρατσουνιών συνίσταται το επίχρισμα με γομμαλάκα ή κερί ξύλου στην κατάλληλη απόχρωση. Πάνω από τη φλόγα ενός αναπτήρα λιώστε το κερί και πιέστε το με μια σπάτουλα μέσα στο βαθούλωμα. Μετά το στέγνωμα γυαλίστε το σημείο της ζημιάς. Μετά στις περισσότερες περιπτώσεις δε φαίνεται.
4.Όταν χρειάζεται, πρέπει να σχεδιάσετε λίγο την υφή του ξύλου. Για το σκοπό αυτό βυθίστε το πινέλο στη μπογιά και σκουπίστε το ξανά, ώσπου οι τρίχες να στεγνώσουν καλά. Τώρα ζωγραφίστε πάνω στο ξύλο, ώσπου να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη υφή του ξύλου.
5.Για να διατηρηθεί η επιδιόρθωση για πολύ καιρό, επαλείψτε τη θέση μ’ ένα λεπτό πινέλο με αραιωμένο βερνίκι σφράγισης.
Συμβουλή από τον ειδικό: Σε περίπτωση ελαφριάς ζημιάς μεγάλης επιφάνειας (θαμπή επιφάνεια, μικρά γρατσουνίσματα) συνίσταται, να αρχίσετε με την προσεκτικότερη μέθοδο επιδιόρθωσης. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο στιλβωτικό κερί, νέφτι ή λάκα και μετά να τρίψετε καλά την επιφάνεια. Επιπλέον στα ειδικά καταστήματα δομικών υλικών και εργαλείων προσφέρονται μαρκαδόροι για ρετουσάρισμα σε όλα τα συνηθισμένα χρώματα ξύλου.
Το χρήσιμο αυτό άρθρο δανειστήκαμε από την πολλή ωραία και πρακτική σελίδα : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...