Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τοποθέτηση δαπέδου. Πλαστικού ή άλλου.


Σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πλαστικό ή ψάθινο ή έναν από τους διαφορετικούς τύπους δαπέδων από τους τόσους πολλούς που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Κάποιες γενικές οδηγίες είναι ότι τα δάπεδα κολούνται απ'ευθείας σε οποιαδήποτε επιφάνεια που είναι επίπεδη , στεγνή , σταθερή και καθαρή. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία 15 βαθμών κελσίου και πάνω.
Κόλλες που χρησιμοποιούμε:
Για στεγνές επιφάνειες: Σε στεγνές μικρές ή μεσαίες επιφάνειες όπου η διέλευση ατόμων δεν είναι μεγάλη χρησιμοποιούμε ακρυλικές κόλλες.
Για υγρές επιφάνειες: Στις εξωτερικές ή εσωτερικές επιφάνειες , σε χώρους με μεγάλη διέλευση ατόμων μ καθώς και σε χώρους όπου εύκολα λερώνονται ή καθαρίζονται καθημερινά απαιτείται για την τοποθέτηση Συνθετική Κόλλα Πολυουρεθάνης.
Στεγνή τοποθέτηση: Με αυτοκόλλητες λουρίδες διπλής όψεως τοποθετούμε τα δάπεδα σε στεγνά πατώματα ( με μικρή ή περιορισμένη διέλευση ατόμων ) και σε χώρους που δεν έχουν ιδιαίτερη χρήση, όπως το εσωτερικό ενός σπιτιού που τα τοποθετούμε το χειμώνα και τα αφαιρούμε το καλοκαίρι όπως τις μοκέτες.

Εφαρμογή : Για την πρώτη τοποθέτηση το καλύτερο είναι να κάνετε μια δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια για να μπορέσετε να ελέγξετε το αποτέλεσμα καλύτερα.
Στάδιο 1: Τραβήξτε μια διαχωριστική γραμμή σε απόσταση 1,94 μέτρων παράλληλα με τον τοίχο. Απλώστε ομοιόμορφα την κόλλα με σπάτουλα που θα σας βολεύει και θα είναι κατάλληλη για την δουλεία. Πάντως μια αρκετά φαρδιά σπάτουλα. Υπολογίζεται ότι για ένα τετραγωνικό μέτρο απαιτούνται 150-200 γραμμάρια κόλλα. Αφήστε ένα διάστημα 15 εκατοστών πριν κα κατά μήκος της γραμμής.
Στάδιο 2: Περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα. Είνα πολύ σημαντικό να αφήσετε την κόλλα να στεγνώσει για να αποφύγεται την διόγκωση και την εμφάνιση της μέσα από την πορώδη επιφάνεια του δαπέδου. Υπερβολική ποσότητα κόλλας ή ανεπαρκής αερισμός της θα δημιουργήσουν ορατούς λεκέδες από την τοποθέτηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ο καθαρισμός θα είναι αδύνατος. Ξετυλίξτε και εφαρμόστε το δάπεδο ευθυγραμίζοντας το σε σχέση με τον τοίχο και την γραμμή που έχετε χαράξει. Περάστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας πάνω από το δάπεδο.

Στάδιο 3: Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το επόμενο κομμάτι, αφού όμως έχετε τραβήξει μια καινούργια διαχωριστική γραμμή σε απόσταση 1,94 μέτρων από την άκρη του πρώτου κομματιού. Εφαρμόστε το δεύτερο κομμάτι θα υπερκαλύψει το πρώτο κατά 6-8 εκατοστά που είναι και το περιθώριο ασφαλείας για την εναρμόνιση των σχεδίων και την εξασφάλιση μιας αόρατης ένωσης.
Στάδιο 4: Στο σημείο της ένωσης κόφτε τα κομμάτια που περισσεύουν και αφαιρέστε τα υπολείμματα . Ανοίξτε τα δύο κομμάτια κατά μήκος της ένωσης και βάλτε κόλλα στο πάτωμα. Αφήστε την κόλλα να αεριστεί καλά.
Στάδιο 5: Ενώστε με μεγάλη προσοχή τις δύο άκρες των κομματιών προκειμένου να πετύχετε την αόρατη ένωση τους. Αφήστε το δάπεδο να στεγνώσει για 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...