Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χαλαρώνουν τα κριτήρια για την «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»


Τη συνέχεια του «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», μέχρι εξαντλήσεως των πόρων ανά Περιφέρεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα τροποποιείται, ώστε να μπορούν να υπαχθούν σε αυτό μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τις αλλαγές στους όρους που ανακοινώθηκαν, επιλέξιμα είναι τα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1989 και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.100 ευρώ/τ.μ.
Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελουμένων από τρεις γίνονται δύο και τα αντίστοιχα κίνητρα έχουν ως εξής:
  1. Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 € ή τις 60.000 € αντίστοιχα: Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%.
  2. Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 € ή 60.000 και 80.000 € αντίστοιχα: Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%.
Σημειώνεται πως:
• Η εξοικονόμηση που πρέπει να επιτευχθεί από τις παρεμβάσεις του Προγράμματος αντιστοιχεί στο 30% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς
•Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται όλες οι πρόσθετες εργασίες και επεμβάσεις που απαιτούνται για την τεχνικά ορθή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων όπως αποξηλώσεις/ καθαιρέσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη (π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών), κλπ. Επίσης στην κατηγορία «αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης» περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μη σταθερών εξωτερικών σκιάστρων.
•Ο μέγιστος χρόνος υλοποίησης των παρεμβάσεων μειώνεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης
Οι τροποποιήσεις στους όρους του προγράμματος θα ισχύουν και για τις αιτήσεις που έχουν ήδη γίνει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, έχουν γίνει περισσότερες από 30.000 αιτήσεις στις τράπεζες και έχουν προεγκριθεί περίπου οι μισές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...