Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΥΠΕΚΑ: Δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων


Δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση η νομιμοποίηση ή η «τακτοποίηση» αυθαιρέτων υποστήριξαν σήμερα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος για βιοκλιματικές και αστικές αναπλάσεις από την ηγεσία του υπουργείου.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια τέτοια κίνηση θα προσέκρουε σε συνταγματικά προβλήματα, ωστόσο, το ζήτημα του ύψους των προστίμων διατήρησης διαφέρει από την νομιμοποίηση ή την «τακτοποίηση» και μπορεί να ρυθμιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να διαμορφωθούν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να είναι εισπράξιμα προκειμένου να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. 
 
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για βιοκλιματικές και αστικές αναπλάσεις, ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και απευθύνεται στους δήμους όλης της χώρας χρηματοδοτώντας αστικές αναπλάσεις με στόχο την αντιμετώπιση και αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως είναι η αύξηση της θερμοκρασίας. 
 
Μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις όπως είναι η αύξηση του πράσινου, η χρήση ψυχρών υλικών, η απομάκρυνση κλιματιστικών μονάδων από τις όψεις των κτιρίων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...