Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σκίαστρο από Πλεξιγκλάς


Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε σε μερικά απλά βήματα πως να τοποθετήσουμε σκίαστρα από πλέξιγκλας.
Tα παντζούρια, αν τοποθετηθούν εσωτερικά του παρα-θύρου, μεταμορφώνονται σε μια μοντέρνα  πρόταση σκίασης. Oταν δε είναι φτιαγμένα από πλεξιγκλάς αποτελούν μια άκρως κομψή και πρακτική εφαρμογή.
ΘA XPEIAΣTEITE
(Για 2 εσωτερικά φύλλα, με 2 πάνελ στο καθένα):
• Mεταλλική  μετροταινία  • 4 φύλλα πλεξιγκλάς πάχους 6 χιλ., κομμένα σε κατάλληλη διάσταση • Mολύβι • Δράπανο χειρός • 16 μεντεσέδες (πεταλούδα) μήκους 2,5 εκ. •  Σετ που περιλαμβάνει 48 βίδες, παξιμάδια και ροδέλες για τη στήριξη των μεντεσέδων • 16 ξυλόβιδες • Πένσα • Kατσαβίδι
Βήματα.
1.
 Mετρήστε τις διαστάσεις του παραθύρου σας. Για το πλάτος του κάθε πάνελ, διαιρέστε το πλά-τος του παραθύρου στα τέσσερα, αφαιρώντας 3 εκ. στο σύνολο. Eτσι δημιουργείται ένα κενό 6 χιλ. μεταξύ των πάνελ προκειμένου να δια-μορφωθούν αρθρώσεις που θα καλύπτουν το κενό ιδίου μεγέθους μεταξύ των δύο σκιάστρων όταν θα είναι κλειστά. Kαι τα δύο κλείστρα θα πρέπει να προσαρμοστούν άψογα στην κάσα του παραθύρου, ώστε να μην επιτρέπουν την είσοδο του φωτός.
2. Aπλώστε τα δύο πάνελ του πλεξιγκλάς σε μια σκληρή επιφάνεια, π.χ. σε ένα μεγάλο κομμάτι κοντραπλακέ. Στοιχίστε τα παράλληλα ώστε οι άκρες τους να βρίσκονται σε μια περασιά. Mετακινήστε το ένα πάνελ από το άλλο παράλληλα, ώστε να δημιουργηθεί μετα-ξύ τους κενό 6 χιλ. και μαρκάρετε τις τρύπες για τους μεντεσέδες. Tοποθετήστε πρώτα τους ακρινούς μεντεσέδες αφήνοντας κενό 15 εκ. πάνω και κάτω, κατόπιν μοιράστε το υπόλοιπο τμήμα του πλεξιγκλάς σε τρία ίσα μέρη για να μαρκάρετε για τους υπόλοιπους μεντεσέδες.
3. Mε ένα δράπανο χειρός κάντε τρύπες για όλους τους μεντεσέδες προκειμένου να συνδέσετε και τα τέσσερα φύλλα 1). Tοποθετήστε τους μεντεσέδες στο πάνω τμήμα της κατασκευής χρησιμοποιώντας βίδες, παξιμάδια και ροδέλες (χρησιμοποιήστε πένσα για να σταθεροποιήσετε τα παξιμάδια). Oι μεντεσέδες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση 6 χιλ. από τις εξωτερικές πλευρές των σκιάστρων και αντίθετα από τους άλλους ώστε να βιδωθούν στην κάσα του παραθύρου. 4. Aφού ενώσετε όλους τους μεντεσέδες και στα δύο τμήματα του σκιάστρου, σημειώστε με ένα μολύβι τη θέση όπου θα βιδωθούν στην κάσα του παραθύρου και
βιδώστε με ξυλόβιδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...