Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τοποθέτηση ντουλαπιών.


Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε σε μερικά απλά βήματα πως μπορούμε να τοποθετήσουμε ράφια στην κουζίνα η το μπάνιο μας.
Μερικά από τα βασικά υλικά που θα χρειαστούμε είναι: Γωνίες ραφιών, βίδες για νοβοπάν, ούπατ.
Και μερικά από τα βασικά εργαλεία τοποθέτησης : Μολύβι για σημάδεμα, Ματσόλα, δράπανο, κατσαβίδι ( αν είναι και ηλεκτρικό ακόμα καλύτερα ) τρυπάνι για τοίχους και μπετόν, τρυπάνια ξύλου, αλφάδι απαραίτητα, εξοπλισμό ατομικής προστασίας ( γάντια, γυαλιά ) και μεγάλη προσοχή που τρυπάμε για να μην πέσουμε επάνω σε γραμμές καλωδίων. Καλό θα ήταν να ξέρουμε που βρίσκονται οι γραμμές για να τις αποφύγουμε και να μην πάθουμε καμιά μεγάλη ζημιά.
Στάδιο πρώτο : Το βασικότερο όλων είναι όπως είπα και από πάνω να ελέγξουμε για ηλεκτρικά καλώδια ή σωλήνες παροχής νερού εκεί όπου θέλουμε να κάνουμε τις τρύπες για να τοποθετήσουμε τα ράφια μας. Αν δεν γνωρίζουμε από μόνοι μας φωνάξτε ένα μάστορα για να βεβαιωθείτε.

Στάδιο δεύτερο :
Κάντε στον τοίχο ένα σημάδι με το μολύβι στο σημείο που θα τοποθετηθεί η βάση του ραφιού χρησιμοποιώντας ένα αλφάδι σαν οδηγό. Σημαδέψτε τις θέσεις των στηριγμάτων 10 με 15 χιλιοστά πιο μέσα από τα άκρα του ραφιού με μια κατακόρυφη ευθεία. Αν το ράφι είναι μεγαλύτερο από 1 μέτρο μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε δύο στηρίγματα.
Στάδιο τρίτο :
Σημαδεύουμε τον τοίχο στο σημείο όπου θα βιδώσουμε τις βίδες. Ακουμπάμε το ένα στήριγμα πάνω στον τοίχο ώστε το πάνω άκρο του να είναι κατά μήκος της οριζόντιας ευθείας του ραφιού και σημαδεύουμε τις θέσεις των βιδών στο κατακόρυφο σημάδι μας ( την κατακόρυφη ευθεία μας πού αφορά τις θέσεις των στηριγμάτων) με μολύβι.
Στάδιο τέταρτο :
Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο τρυπάνι ανοίγουμε τρύπες κατάλληλες για να μπουν τα ούπατ. Βάζουμε τα ούπατ στις τρύπες και τα σπρώχνουμε μέσα για να εφαρμόσουν καλά. Φροντίζουμε τα ούπατ να είναι κατάλληλα για τη δουλεία που τα θέλουμε και να εφαρμόζουν σωστά. Καλό είναι να ρωτήσουμε στο μαγαζί που θα τα προμηθευτούμε τον κατάλληλο τύπο για την δουλεία μας.
Στάδιο πέμπτο :
Τοποθετούμε τις γωνίες στον τοίχο και φροντίζουμε να τις βιδώσουμε σωστά και σφιχτά. Όταν έχουμε ολοκληρώσει το βίδωμα των γωνιών τότε βιδώνουμε το ράφι μας επάνω στις γωνίες πολύ καλά ώστε να μην γέρνει όταν το φορτώσουμε με πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...