Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πορομπετόν και οδηγίες σοβατίσματος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΟΣ :

Οι τοιχοποιίες θα πρέπει να βρέχονται καλά πριν σοβατιστούν ή να ασταρώνονται με YTONG PRIMER το οποίο αραιώνεται με νερό 1:4, χρησιμοποιώντας βούρτσα ή ρολό.
Το minimum πάχος τοποθέτησης του σοβά, θα πρέπει να είναι εσωτερικά 8-10mm και εξωτερικά 12-15mm.
Οι σοβάδες θα πρέπει να βρέχονται δύο μέρες μετά την εφαρμογή τους (στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας).
Συνιστάται η τοποθέτηση πλέγματος από υαλοΐνες με τον φέροντα οργανισμό, στα σενάζ και στα κανάλια του ηλεκτρολόγου.
Δεν συνιστάται η χρήση του υλικού σε περιβαλλοντικές συνθήκες καύσωνα ή παγετού.
Παράλληλα το block μπορεί να επιχρισθεί και να σοβατιστεί με τον παραδοσιακό τρόπο σοβατίσματος (σε τρεις στρώσεις), έχοντας πάλι καλή συνεργασία και καλά αποτελέσματα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΟΒΑΔΩΝ :


1.Τοποθετούμε το υαλόπλεγμα ( 222gr/m2) στα σημεία επαφής του block με δοκάρια, υποστυλώματα - πλάκες και κατά μήκος των καναλιών του υδραυλικού και ηλεκτρολόγου (σε ζώνη 20 - 30cm) και γενικά σ΄όλα τα σημεία της οικοδομής.
2.Τοποθετούμε το υαλόπλεγμα ( 222gr/m2) με κόλλα πορομπετόν ή πλέγμα γαλβανιζέ στα σημεία που έχει τοποθετηθεί εξηλασμένη πολυστερίνη ή φελιζόλ (στα μπετά, ταβάνια κλπ.).
3.Τοποθετούμε γωνιόκρανα γαλβανισμένα ή ανοξείδωτα στις ακμές της τοιχοποιίας και στα σημεία που μας ενδιαφέρει η αισθητική και η αντοχή των γωνιών του χώρου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών οδηγών στο σώμα του σοβά αλλά και αρμών διαστολής, όπου η επιφάνεια του σοβά ξεπερνά τα 15 m2 (αποφυγή σκασιμάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...