Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κατασκευή διαδρόμου στον κήπο μας.


Μια πολύ χρήσιμη ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου για την κατασκευή διαδρόμων ή πλατωμάτων στον κήπο μας.
Βήμα 1: Προετοιμάστε την επιφάνεια που θέλετε να δημιουργήσετε το διάδρομο ή τη μικρή επίστρωση με πέτρες δαπέδου. Ομαλοποιήστε την και αν αφαιρέσετε γκαζόν χρησιμοποιήστε το για να διορθώσετε άλλα τμήματα που είναι άρρωστα ή κατεστραμένα. Αν θέλετε να έρθει σε ένα ίδιο επίπεδο με ένα άλλο σημείο της επιφάνειας, σκάψτε λίγο για να μπορέσει να έρθει στο ίδιο επίπεδο και μετά από το άπλωμα του χαλικιού που θα χρειαστεί για την ομαλοποίηση της επιφάνειας που θα δεχτεί τις πλάκες.


Βήμα 2: Κόψτε ένα ύφασμα κατάλληλο για τέτοιες δουλείες ώστε να το στρώσετε σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας που θέλουμε. Αυτό μετά και την επίστρωση του χαλικιού που θα δεχτεί τις πλάκες μας θα εμποδίσει τα δίαφορα ζιζάνια να εμφανιστούν μέσα από τους αρμούς της κατασκευής μας.


Βήμα 3: Δημιουργήστε κατα μήκος της κατασκευής μας ένα τετράγωνο ή ορθωγόνιο ξύλινο σκελετό ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί το χαλίκι αλλά και τις πλάκες.


Βήμα 4: Τώρα και αφού έχουμε ολοκληρώσει την κατασκευή του ξύλινου σκελετού είμαστε έτοιμοι να απλώσουμε το χαλίκι μας. Το στρώνουμε καλά με μια ξύλινη πήχη.
Βήμα 5: Προσθέτουμε ένα στρώμα άμμου οικοδομής και το στώνουμε καλά επάνω από το χαλίκι με έναν πήχη.
Βήμα 7: Μετά και το τέλος αυτής της εργασίας αρχίζουμε και ρίχνουμε άμμο στους ανοιχτούς αρμούς της πέτρας η των κυβόλιθων. Ρίχνουμε λίγο νερό στην επιφάνεια και το κατευθύνουμε προς τους αρμούς. Αυτό θα βοηθήσει την άμμο να κάτσει μέσα στους αρμούς καλύτερα και θα μας δώσει την ευκαιρία να ρίξουμε και ένα δεύτερο στρώμα ώστε να επιτύχουμε την απαραίτητη σταθερότητα .Τώρα μπορούμε να αφαιρέσουμε το καλούπι και να γεμίσουμε τα κενά με πέτρες ή κυβόλιθους ώστε να έχουμε μια τέλεια σταθεροποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...