Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Επενδύσεις δαπέδου συνέχεια.


Επενδύσεις δαπέδου:

Η επιλογή της επένδυσης του δαπέδου συχνά δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εξαρτάται σε ποια περιοχή πρέπει να καλυφτεί το δάπεδο. Εμείς σας λέμε, ποιες επενδύσεις είναι οι καταλληλότερες.


Οδηγίες :
Οι επενδύσεις δαπέδου μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Σε υφαντές και μη υφαντές. Στις υφαντές επενδύσεις συγκαταλέγονται οι μοκέτες, μοκέτες με βελονισμό καθώς και τα υφαντά και πλεκτά χαλιά. Οι μη υφαντές επενδύσεις χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ομάδα: Ελαστικές επενδύσεις (π.χ. PVC, λινοτάπητας, φελλός), σκληρές επενδύσεις (λαμινάτ, έτοιμο παρκέ, ξύλινα δάπεδα και σανιδένια πατώματα) και ορυκτές επενδύσεις (φυσική πέτρα, μωσαϊκό, πλακίδια).
Η επιλογή της επένδυσης του δαπέδου συχνά δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εξαρτάται σε ποια περιοχή πρέπει να καλυφτεί το δάπεδο. Για τις κουζίνες και τα δωμάτια εργασίας είναι πολύ κατάλληλα τα δάπεδα από λαμινάτ, πλακίδια ή λινοτάπητα. Ο λινοτάπητας έχει το πλεονέκτημα, ότι είναι ζεστός και ταυτόχρονα δεν παρουσιάζει μούχλα.
Για τους χώρους του λουτρού και του ντους κατάλληλα είναι τα πλακίδια, το μάρμαρο και η φυσική πέτρα. Οι φυσικές πέτρες είναι κάτι το ιδιαίτερο: Κάθε πλάκα είναι μοναδική. Οι πλάκες και τα πλακίδια από λεπρό κεραμικό είναι απεναντίας ένα μείγμα από χαλαζία, πηλό και άστριο. Σε συνδυασμό με μια θέρμανσης δαπέδου οι φυσικές πέτρες και τα πλακίδια είναι ιδανική λύση, επειδή αυτά τα υλικά είναι πολύ καλοί αγωγοί της θερμότητας.
Το λαμινάτ έχει ιδιαίτερα ευρεία χρήση. Δεν είναι ακριβό, έχει ωραία εμφάνιση, μπορεί να καθαριστεί και να τοποθετηθεί εύκολα.
Για τα υπνοδωμάτια ή τα καθιστικά κατάλληλες είναι οι μαλακές μοκέτες. Αυτές συμβάλλουν σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, λειτουργούν θερμομονωτικά και ηχομονωτικά και μπορούν να τοποθετηθούν επίσης απλά. Μια υψηλής ποιότητας μοκέτα από φυσικές ίνες μπορεί σε περίπτωση καλής φροντίδας να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή – γι’ αυτό είναι συνήθως επίσης λίγο ακριβότερη.
Προϋπόθεση για την τοποθέτηση των επενδύσεων του δαπέδου είναι ένα αντίστοιχα προετοιμασμένο δάπεδο. Τα παλιά δάπεδα πρέπει συχνά να καλυφτούν με πλάκες επισκευής, για να δώσουν μια καλή επιφάνεια δαπέδου. Επιπλέον: Μια νέα επένδυση δαπέδου θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία για μια συνολική επιδιόρθωση της κατασκευής του δαπέδου. Εδώ πρέπει να ληφθούν ορισμένα πράγματα υπόψη – γι’ αυτό ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικευμένου τεχνίτη.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...