Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Τοποθέτηση νεροχύτη στην κουζίνα μας.


Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε μόνοι μας να τοποθετήσουμε μιά λεκάνη νεροχύτη στην κουζίνα μας :
Σχεδιάζουμε το περίγραμμα του νεροχύτη:
Αρχικά τοποθετούμε τον νέο πάγκο στα ντουλάπια (Είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε πρώτα το νεροχύτη στον πάγκο, πριν στερεώσουμε τον πάγκο στα ντουλάπια). Για να σχεδιάσουμε το περίγραμμα του νεροχύτη, τον γυρίζουμε ανάποδα και τον τοποθετούμε στον πάγκο σε αντιστοιχία με τους σωλήνες αποχέτευσης.
Κόβουμε τον πάγκο με τη σέγα:
Μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να κόβουμε τον πάγκο με τη σέγα. Κόβουμε 1 cm μέσα από τη μαρκαρισμένη περιοχή, για να διαμορφώσουμε το κενό για τον νεροχύτη (πρέπει να κόψουμε 1 cm λιγότερο από τη μαρκαρισμένη περιοχή που έχει μετρηθεί για να εφαρμόσει σωστά ο νεροχύτης, και να μην πέσει μέσα).
Εφαρμόζουμε τη σιλικόνη:
Αφού κόψουμε τον πάγκο για τον νεροχύτη, κολλάμε στεγανωτική ταινία κάλυψης κατά μήκος των άκρων του νεροχύτη για να αποτρέψουμε τη διαρροή νερού. Στη συνέχεια, για να καλύψουμε τα υπάρχοντα κενά θα πρέπει να εφαρμόσουμε σιλικόνη με το πιστόλι.
Προσάπτουμε τους συνδετήρες στον νεροχύτη:
Ενώ ο νεροχύτης βρίσκεται ακόμη αναποδογυρισμένος, συνδέουμε τους συνδετήρες στις τρύπες που βρίσκονται στις άκρες του νεροχύτη τον κάθε ένα με τη σειρά (οι συνδετήρες που σφίγγονται με τη σιλικόνη εξασφαλίζουν ότι ο νεροχύτης προσκολλάται καλύτερα στον πάγκο).
Τοποθετούμε τον νεροχύτη στον πάγκο:
Αφού τοποθετήσουμε όλους τους συνδετήρες, αναποδογυρίζουμε ξανά τον νεροχύτη και τον τοποθετούμε στον πάγκο. Στη συνέχεια σφίγγουμε τους συνδετήρες με το κατσαβίδι.
Στερεώνουμε τον πάγκο στο κουτί βάσης:
Αφού εγκαταστήσουμε τον νεροχύτη πάνω στον πάγκο, βιδώνουμε τον πάγκο στο κουτί του ντουλαπιού από κάτω με δράπανο.
Προσαρτούμε το περβάζι:
Εφαρμόζουμε σιλικόνη κατά μήκος των γραμμών όπου ο πάγκος συναντά τον τοίχο. Το περβάζι αποτελείται από δύο κομμάτια, το πάνω και το κάτω κομμάτι. Μόλις προσάψουμε το πάνω και το κάτω κομμάτι του περβαζιού στον τοίχο και στον πάγκο, βιδώνουμε το κάτω κομμάτι στον πάγκο με δράπανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...