Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τοποθέτηση μπανιέρας.


Σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε την καινούργια μας μπανιέρα.

Τοποθετώντας την μπανιέρα :
Συγκρατήστε την μπανιέρα σας σε μια σταθερή θέση και προσαρμόστε την για να ταιριάξει στο κατάλληλο ύψος. Βεβαιωθείτε ότι η μπανιέρα σας είναι επίπεδη. Μαρκάρετε τον τοίχο για να υποδείξετε την θέση των βρυσών αλλά και την έξοδο αποβλήτων.
Προεκτείνοντας τους σωλήνες ζεστού και κρύου νερού και την έξοδο αποβλήτων :
Προεκτείνεται τους σωλήνες στα άκρα της μαρκαρισμένης περιοχής όπου θα μπουν οι βρύσες , αλλά να αφήνετε και λίγο χώρο ώστε η μπανιέρα να μπορεί να κινηθεί στην τελική της θέση αλλά και να μπορείτε να δουλέψετε κάνοντας τις τελικές συνδέσεις. Αυτό θα σας εμποδίσει από το να στριμώχνεται τα χέρια σας μεταξύ του τοίχου και τις μπανιέρας και να αποφεύγεται αδέξιες κινήσεις.
Συναρμολογήστε τις βρύσες και την έξοδο αποβλήτων :
Συναρμολογήστε την έξοδο αποβλήτων για την μπανιέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με την τσιμούχα που πιθανόν να χρειαστεί κάποιο συγκολλητικό ή σιλικόνη.
Συναρμολογήστε τον σωλήνα υπερχείλισης. Εισάγεται τις βρύσες ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν οι βρύσες έχουν ουρές σωλήνα σχηματίστε τες ώστε να ταιριάζουν, διαφορετικά κόψτε λίγο από τον χαλκοσωλήνα για να κάνετε την δική σας ουρά προσαρμογής. Αυτό πρέπει να το κάνετε σιγά σιγά για να βεβαιωθείτε για το μήκος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να ταιριάζουν οι βρύσες καλά. Συνδέστε τις βρύσες χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα συναρμολόγησης.
Συνδέοντας το ζεστό και το κρύο νερό.
Μετακινήστε την μπανιέρα στη θέση της και ελέγξτε όλες τις συνδέσεις και τις ευθυγραμμίσεις . Ενώστε τους σωλήνες των βρυσών που ταιρίαξατε νωρίτερα . Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ενδιάμεσα και κάποια βάνα απομόνωσης . Αυτό θα σας παρέχει έναν τρόπο για μελλοντική συντήρηση σε περίπτωση διαρροής.
Συνδέοντας το σωλήνα απορροής :
Συνδέστε την σήτα στο σωλήνα απορροής που έχετε συνδέσει μεταξύ της μπανιέρας και του κεντρικού αγωγού από όπου φεύγουν τα νερά. Πριν τελειώσετε την εργασία σας ανοίξτε όλες τις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμία διαρροή. Είναι ευκολότερο να επιδιορθώσετε τυχόν ατέλειες τώρα παρά μετά που θα έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία εγκατάστασης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...