Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αφαίρεση παλιάς ταπετσαρίας.


Στην σημερινή μας ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε τους τρόπους αφαίρεσης της παλιάς μας ταπετσαρίας.
Η αφαίρεση της ταπετσαρίας είναι ευκολότερη σήμερα από ότι ήταν στο παρελθόν. Όπως στην τοποθέτηση έτσι και η αφαίρεση μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα της ταπετσαρίας. Αν είναι βινύλιο ή fleece βγαίνουν ευκολότερα και σε μεγάλα κομμάτια. Η ταπετσαρίες που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε χαρτί είναι οι πιο δύσκολες.
Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι μια σπάτουλα που είναι και το πιο σημαντικό εργαλείο για το ξύσιμο και την απομάκρυνση της παλιάς ταπετσαρίας. Επίσης θα χρειαστούμε έναν κουβά με ζεστό νερό , σφουγγάρι και ένα αφαιρετικό ταπετσαρίας, το οποίο μπορούμε να βρούμε στα κατάλληλα μαγαζιά. Χρωματοπωλεία ή μαγαζιά πώλησης ταπετσαρίας.
Το δυσκολότερο σημείο της απομάκρυνσης είναι η αφαίρεση της κόλλας που βρίσκεται μεταξύ τοίχου και ταπετσαρίας.
Θα ξεκινήσουμε με τη σπάτουλα ξύνοντας την ταπετσαρία από τον τοίχο . Σε μερικά σημεία όμως επειδή η ταπετσαρία έχει μείνει καιρό στον τοίχο έχει γίνει ένα με αυτόν. Εκεί χρησιμοποιούμε τον κουβά και το ζεστό νερό και βρέχοντας με το σφουγγάρι μας προσπαθούμε να μαλακώσουμε το σημείο ξύνοντας παράλληλα με την σπάτουλα. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε αρκετές φορές. Για πολύ δύσκολα σημεία τώρα που δεν αφαιρούνται με την σπάτουλα και το ζεστό νερό χρησιμοποιούμε το ειδικό αφαιρετικό. Προσπαθούμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή πιστά.
Πάντως αν θέλουμε να βγάλουμε την ταπετσαρία μας απλά για να επικολλήσουμε κάποια άλλη επάνω πρέπει να ξέρετε ότι οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι μπορούμε να επικολλήσουμε έως 5 ταπετσαρίες την μία επάνω στην άλλη. Τώρα αυτό τι αισθητικό αποτέλεσμα θα έχει δεν το γνωρίζω. Το μόνο που κατά τη γνώμη τους είναι σημαντικό είναι ή πρώτη ταπετσαρία να είναι καλά κολλημένη στον τοίχο αλλιώς θα πέσουν κάποια στιγμή όλες μαζί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...