Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στεγανοποίηση αρμών μπανιέρας.



Σε αυτή την ανάρτηση το Φτιάχτο Μόνος σου θα σας δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλες για το πώς να σφραγίσετε τους αρμούς στην μπανιέρα σας και να προλάβετε την υρασία και την μούχλα από κοντινούς τοίχους.

Στα σημεία που βρέχονται συχνά από τα νερά του ντους, κάποιες μικροεπεμβάσεις στεγανοποίησης προλαβαίνουν πολλές φορές σοβαρές φθορές.
Aν παρατηρήσατε οποιαδήποτε ανωμαλία ή φθορά του σφραγιστικού υλικού, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσετε προσωρινά την μπανιέρα, γιατί το νερό που πέφτει πάνω στον αρμό εύκολα μπορεί να βρει δίοδο προς την πίσω περιοχή.
Eξετάστε προσεκτικά την κατάσταση και μη διστάσετε να προχωρήσετε σε ριζική λύση, δηλαδή σε εφαρμογή νέου σφραγιστικού υλικού. Γενικά, οι αρμοί σε χώρους υγιεινής πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στον χρόνο, τις θερμοκρασιακές μεταβολές, την υγρασία, τις καταπονήσεις και τις επιθέσεις μικροοργανισμών.
H επιλογή, λοιπόν, του νέου υλικού πρέπει να γίνει με προσοχή. Στην αγορά υπάρχουν πολλά επώνυμα προϊόντα, κατάλληλα για τη μόνιμη σφράγιση τέτοιων αρμών, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν και αντιμυκητιακά συστατικά. Σε μεγάλο βαθμό, όμως, η επιτυχία εξαρτάται και από την καλή προετοιμασία της επέμβασης.

Tο πρώτο βήμα
Αντιμετώπιση της μούχλας. Mικροσκοπικά υπολείμματα οργανικών ουσιών, κατάλοιπα σαπουνιού και συγκέντρωση σκόνης αρκούν για την ανάπτυξη μυκήτων.
Kυρίως στα σημεία που η σιλικόνη έχει χάσει την πλευρική της πρόσφυση, γρήγορα εμφανίζεται μούχλα. Άμεση καταπολέμηση γίνεται με τα ειδικά αντιμουχλικά καθαριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...