Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011


Το Φτιάχτο Μόνος σου σας παρουσιάζει μερικές αλήθειες για τα ξύλινα κουφώματα που τόσο έχουν παρεξηγηθεί από την έλευση του αλουμινίου.
Από τις εφαρμογές στην ναυπηγική στις ξύλινες δομές εκατοντάδων ετών, έχει αποδειχθεί ότι το ξύλο διαθέτει εξαιρετική αντοχή στον χρόνο.

Ιδιαίτερα η ξυλεία Iroko έχει διάρκεια ζωής πάνω από 25 χρόνια όταν χρησιμοποιείται άβαφτο στην κατασκευή σκαφών.
Σε αντιδιαστολή με τα κουφώματα από άλλα υλικά, τα ξύλινα κουφώματα μπορούν να μείνουν πάντα καινούρια μετά από απλή συντήρηση. Η σημαντική διαφορά με τα κουφώματα από άλλα υλικά είναι ότι τα τελευταία επισκευάζονται με μεγάλη δυσκολία ή και καθόλου, ενώ μπορούν να υποστούν σημαντικές, μη αναστρέψιμες, μοριακές αλλοιώσεις.
Πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος WWF αναφέρει ότι η αναμενόμενη ζωή ενός ξύλινου παράθυρου 1.5 μ2 είναι 60 έτη, ενώ η αντίστοιχη ζωή για ένα όμοιο παράθυρο PVC είναι μόλις 20.
Αν και πολλές φορές παρουσιάζονται ως λύσεις χωρίς ανάγκη συντήρησης, είναι γνωστό ότι τα παράθυρα από άλλα υλικά, μπορούν να υποστούν μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις κατά την επαφή τους με άλατα παραθαλάσσιων κυρίως περιοχών.
Ανάλογα με την ποιότητα της κατασκευής τους, τόσο τα ξύλινα κουφώματα όσο και αυτά από άλλα υλικά μπορούν να υποστούν αλλοιώσεις στο χρώμα τους και στρεβλώματα κατά την έκθεσή τους σε απαιτητικές καιρικές συνθήκες.
Εκεί που η υπεροχή του ξύλου έναντι των άλλων υλικών παραγωγής κουφωμάτων γίνεται ιδιαίτερα αισθητή είναι στην θερμομόνωση. Η θερμομόνωση που προσφέρει το ξύλο είναι τέτοια που μας επιτρέπει να πιάσουμε με ασφάλεια ένα φλεγόμενο τεμάχιο από την μη φλεγόμενη άκρη του.
Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν εξαλείψει τα προβλήματα που συνδέονταν με την παραδοσιακή μεθοδολογία παραγωγής ξύλινων κουφωμάτων.
Τα ξύλινα κουφώματα είναι ανώτερα από κουφώματα άλλων υλικών και για οικολογικούς λόγους. Διαβάστε τα οικολογικά θέματα για να δείτε γιατί.

Enhanced by Zemanta

5 σχόλια:

koufomata Expert είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
koufomata Expert είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
koufomata Expert είπε...

Καλό είναι όταν μιλάμε για την ποιότητα των κουφωμάτων να ξέρουμε από τι καθορίζεται αυτή με βάση κοινοτικές οδηγίες. Παράγοντες Καθορισμού Ποιότητας Κουφωμάτων στο Τα Πάντα για τα Κουφώματα http://koufomata-expert.blogspot.com

Unknown είπε...

Σίγουρα τα ξυλινα κουφωματα είναι τα πιο ζεστά, αλλά και τα κουφωματα αλουμινιου δεν πάνε πίσω...

Danelis | Ξύλινα Κουφώματα είπε...

Πολύ σωστά. Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση χρήσιμου ενημερωτικού υλικού για τα ξύλινα κουφώματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...