Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τύποι καλωδίων : Απλές συνδεσμολογίες.

Grey Schedule 40 PVC plastic tubing for use as...Image via Wikipedia
Τύποι καλωδίων :
Τύποι καλωδίων και Φτιάχτο μόνος σου . Απλές συνδεσμολογίες.
Πολλοί δεν το ξέρουμε αλλά υπάρχουν πολλοί τύποι διαθέσιμών καλωδίων . Για οικιακή χρήση και για λύσεις φτιάχτο μόνος σου πρέπει να έχουμε κατά ορισμένα απλά πράγματα στο μυαλό μας. Και μην επιχειρήσετε οτιδήποτε εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι.

Καλώδιο με μονό στέλεχος :
Το καλώδιο μονού στελέχους χρησιμοποιήται κυρίως για βιομηχανικές εφαρμογές όπου έχει την χρήση του αγωγού.
Σε οικιακές καλωδιώσεις έχει χρησιμότητα σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Θα έχουμε δει όλοι τα καλώδια της ηλεκτρικής κουζίνας. Το 6mm sq αποτελείτε από πολλά μικρά στριφτά καλώδια περασμένα μέσα σε ένα πλαστικό PVC κάλυμα , και το χρώμα το εξωτερικού περιβλήματος είνα συνήθως πράσινο και κίτρινο και χρησιμοποιήται σαν γείωση. Το 10 mm sq μονό καλώδιο με περίβλημα πράσινο-κίτρινο χρησιμοποιήται σαν κύρια γείωση ανάμεσα στο τερματικό του καταναλωτή και στον μετρητή γκαζιού. 16 mm sq μονό καλώδιο με χρώμα κίτρινο-πράσινο χρησιμοποιήται για να συνδέσει το τερματικό του καταναλωτή με το τερματικό του πάροχου. Το 16 mm sq είναι απομονωμένο και επικαλυμένο από εξωτερικό περίβλημα , το κωδικό χρώμα είναι το καφέ για το θετικό και το μπλέ για το ουδέτερο και χρησιμοποιήται για να συνδέει το τερματικό του καταναλωτή στον μετρητή.

Δύο καλώδια και γείωση :
Συχνά αναφέρονται σαν δίδυμα και γείωση, μπορεί να έχουν σκληρό μεταλλικό σώμα περιβεβλημένο εξωτερικά με καλώδιο ή να είναι μία πλεξούδα λεπτών συρμάτων καλυμμένων με καλώδιο για να παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία σε μεγαλύτερες καλωδιώσεις. Το θετικό και το ουδέτερο είναι συνήθως περιβεβλημένα από ένα πλαστικό. Η γείωση δεν είναι μονωμένη. Και τα τρία περιβάλονται από ένα προστατευτικό πλαστικό περίβλημα. Μόνωση πρέπει να παρέχεται στη γείωση όταν εκθέτετε για να κάνει συνδέσεις. Αυτό μπορεί να γίνει με μια μονωτική ταινία.

Τρία καλωδια και γείωση :
Αυτό είναι παρόμοιο με τα δύο καλώδια, αλλά έχει τρείς αγωγούς με χρώματα περιβλημάτων καφέ, γκρί και μαύρο ( χρώματα παλιών καλωδίων, κόκκινο, κίτρινο και μπλε ) συν τη γείωση. Αυτό χρησιμοποιήται όπου απαιτείτε. Παρέχει επιπλέον αγωγιμότητα μεταξύ δύο διακοπτών για να παρέχει το ίδιο φώς. Σε αυτά τα καλώδια οποιδήποτε μπορεί να είναι το θετικό εξαρτώμενο από τη συνδεσμολογία. 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...