Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εγκατάσταση ατσάλινου πλαισίου γυψοσανίδας.


Φτιάχτο μόνος σου και εγκατάσταση πλαισίων γυψοσανίδας στο χώρο μας.
Οδηγίες για το πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πλαίσιο γυψοσανίδας.
Η εγκατάσταση πλαισίων γυψοσανίδας είναι σχετικά εύκολη αρκεί να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος και φυσικά όρεξη και μεράκι.
Βήμα 1: Βίδες αρκετά μακριές για να βιδωθούν στο ταβάνι αλλά και στο πάτωμα για το ατσάλινο πλαίσιο στήριξης της τοποθέτησης της γυψοσανίδας.

Βήμα 2: Για να κόψετε στο σωστό μήκος , κόψτε το ατσάλινο πλαίσιο που το έχετε μετρήσει στις διαστάσεις που θέλετε από τα δύο άκρα του , δηλαδή τα αυτιά της μεταλλικής ράβδου χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι για μέταλλα. Μετά λυγίστε την ατσάλινη ράβδο και κόψτε το κύριο σώμα. Για να κόψετε πολλά κομμάτια μαζί χρησιμοποιήστε ένα σιδεροπρίονο. Για καλύτερη μετέπειτα εγκατάσταση ηλεκτρικών ή υδραυλικών στοιχείων κρατήστε όλες τις τρύπες ευθυγραμμισμένες κόβοντας όλες τις μεταλλικές ράβδους από την ίδια πλευρά.

Βήμα 3: Ενώστε τις μεταλλικές ράβδους πιάνοντας τα δύο μέρη σφιχτά με μία τανάλια. Μετά βιδώστε μια βίδα ακριβώς στο μέσον της ένωσης των δύο ράβδων και σε σημείο όπου είναι αρκετά δυνατό για να πιάσει η βίδα. Αν το σημείο δεν είναι αρκετά δυνατό το σημείο θα είναι αδύνατο και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Βήμα 4: Κατασκευάστε μεταλλικές κεφαλές κόβοντας το κύριο και πλατύ μέρος της ράβδου κατά 2,5 εκατοστά. Κόψτε κατά μήκος της ράβδου και κοντά στα αυτιά κατά 2,5 εκατ και μετά με μια τανάλια λυγίστε και κόψτε το κομμάτι της ράβδου.

Βήμα 5: Σιγουρέψτε τα ηλεκτρικά καλώδια ανάμεσα στο κεντρικό κανάλι από κάθε ράβδο με πλαστικά δεσίματα και βίδωμα στη ράβδο. Προστατέψτε τα καλώδια σας από αιχμηρά τελειώματα της μεταλλικής ράβδου.

Βήμα 6: Προσθέστε ξύλινα πλαίσια όπου χρειάζονται για πόρτες , παράθυρα και άλλα. Αν το ατσάλινο πλαίσιο μοιάζει αδύνατο θυμηθείτε ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί πλήρως όταν τοποθετήσουμε επάνω και την γυψοσανίδα .
Συμβουλές : Τα κολάρα δηλαδή τα μεταλλικά αυτιά του πλαισίου είναι εύκαμπτα και μπορεί να λυγίζουν όταν προσπαθούμε να τα τρυπήσουμε . Κρατήστε λοιπόν όσο πιο σταθερό μπορείτε το πλαίσιο με το χέρι σας και βιδώστε τη βίδα όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο που κρατάτε και είναι σταθερό.
Η ευθυγράμμιση είναι απαραίτητη όταν δουλεύετε με πλαίσια.
Στα πλαίσια των παραθύρων ή θυρών μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινα πλαίσια που θα ταιριάζουν με τις διαστάσεις των μεταλλικών ράβδων πράγμα που θα κάνει την κατασκευή σταθερότερη αλλά και τους μεντεσέδες να τοποθετούνται πιο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...