Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ταπετσαρίες

Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως κολλάμε την ταπετσαρία μας κυρίως γύρω από της γωνίες , παράθυρα και πόρτες. Στις μεγάλες επιφάνειες απλώς απλώνουμε την κόλλα μας και ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω στρώνουμε το φύλλο της ταπετσαρίας φροντίζοντας με μια πλαστική και φαρδιά σπάτουλα να πατάμε το φύλλο για να κολλάει καλά αλλά και να μην δημιουργεί φουσκάλες που αργότερα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Πριν ξεκινήσουμε να κολλάμε πάντως πρέπει με ένα αλφάδι να χαράξουμε μία ευθεία γραμμή από πάνω προς τα κάτω που  θα λειτουργήσει σαν οδηγός και θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε το κόλλημα της ταπετσαρίας μας.
Προετοιμασία γύρω από τις γωνίες :

Το τελευταίο φύλλο που κολλάμε πρέπει να είναι έτοιμο για να στρίψει στις γωνίες που θα συναντήσουμε. Επειδή σχεδόν ποτέ ένας τοίχος ή η γωνία του δεν είναι απόλυτα σωστή μην σταματάτε η αρχίζετε ένα φύλλο από την γωνία, αν το κάνετε θα διαπιστώσετε ότι θα υπάρχει κάποιο κενό έστω και μικρό η το φύλλο δεν θα έχει την κατάλληλη ευθυγράμμιση.
Βήμα 1: Μέσα στις γωνίες μετρήστε την απόσταση του τελευταίου φύλλου που κολλήσατε μέχρι την γωνία του δωματίου. Κάντε το αυτό τόσο στην κορυφή όσο και στον πάτο του φύλλου. Μετά πάρτε το πλατύτερο από τα δύο μετρήματα και προσθέστε μερικούς πόντους. Κόψτε το επόμενο φύλλο κάθετα για να είναι τόσο πλατύ όσο το θέλετε .
Βήμα 2: Κρεμάστε και κολλήστε δίπλα από το προηγούμενο φύλλο εφαρμόζοντας το και πιέζοντας το προς τον τοίχο με μια μεγάλη πλαστική σπάτουλα φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά στην γωνία τόσο επάνω όσο και κάτω αλλά και να επικαλύψει μέρος του επόμενου τοίχου.
Βήμα 3: Κρεμάστε ένα αλφάδι σαν να ξεκινάμε από την αρχή και πάρτε μια αλφαδιά επάνω στο φύλλο που μόλις στρίψαμε από την γωνία φροντίζοντας να είναι όσο πιο κοντά στην γωνία γίνεται. Έπειτα κάνουμε μια καινούργια αλφαδιά για το καινούργιο φύλλο που θα κρεμάσουμε φροντίζοντας να αφαιρέσουμε δύο με τρις πόντους από το πλάτος του φύλλου μας γιατί αυτό το πλάτος θα είναι αυτό που θα επικαλύψει το φύλλο της γωνίας.
Βήμα 4: Τώρα χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψουμε το σημείο του γυρίσματος της γωνίας μας που έχουμε σημαδέψει νωρίτερα με την αλφαδιά, αφαιρούμε το κομμένο κομμάτι και φροντίζουμε να το στρώσουμε καλά. Τώρα με ένα μαχαίρι κόβουμε το περίσσευμα του φύλλου που μόλις στρώσαμε φροντίζοντας να ευθυγραμμίζετε με το άκρο του προηγούμενου φύλλου που μόλις κόψαμε.
Βήμα 5: Όταν φτάσετε σε μία εξωτερική γωνία μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το παραπάνω επικαλύπτοντας τον τοίχο λίγο περισσότερο γιατί η ταπετσαρία μπορεί να στρίψει ή να κουβαριάσει.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...