Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Βιο… Θέρμανση, Όφελος από τη φύση

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο Φτιάχτο Μόνος σου που αφορά την Βίο Θέρμανση . Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα της ενδιαφέρουσας ανάρτησης και τον σύνδεσμο που οδηγεί στην ολοκληρωμένη δημοσίευση και κατά συνέπειαν και στους δημιουργούς του συγκεκριμένου άρθρου.


Βιο… Θέρμανση, Όφελος από τη φύση

Γεώργιος Σακελλαρίου · 3 Ιουλίου 2012


Σήμερα πολλά είδη καλλιεργειών έχουν αναπτυχθεί για την παραγωγή βιομάζας ενώ χρησιμοποιούνται πολλά υπολείμματα και απορρίμματα της βιομηχανίας ξύλου. Με τη βελτίωση των ιδιοτήτων της βιομάζας αυξάνεται η πυκνότητα των παραγώγων της με αποτέλεσμα την ενεργειακή τους αναβάθμιση και χρήση τους στην παραγωγή θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.
Βιομάζα είναι κάθε οργανικό υλικό προερχόμενο απο την φύση, απο το οποίο παράγονται οικοδομικά υλικά, ενέργεια, χημικά προϊόντα, υλικά υφαντουργίας και πλήθος άλλα υλικά τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Οι εφαρμογές για την παραγωγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ανθρώπου είναι πολλές με την αρχή να έχει γίνει πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια οπότε και με την καύση του ξύλου παραγόταν θερμότητα για θέρμανση των πρώτων κατοικιών ή για την ετοιμασία φαγητού.

Πηγή άρθρου : http://buildinggreen.gr/articles/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%B2%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%8C%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...