Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Pareo με τη μέθοδο της Ηλιογραφίας

Σε αυτό το άρθρο του Φτιάχτο Μόνος σου θα παρουσιάσουμε μια καλοκαιρινή ανάρτηση και θα ασχοληθούμε με την κατασκευή pareo με την μέθοδο της Ηλιογραφίας. 

Τα σαββατοκύριακα μου αρέσει να κάθομαι και να απολαμβάνω το καφεδάκι μου ξεφυλλίζοντας παλιά περιοδικά χρώματος και διακόσμησης που έχω. Συνήθως τα περιοδικά αυτά έχουν τεχνικές πληροφορίες για τα χρώματα αλλά έπεσα τυχαία σε ένα άρθρο πραγματικό θησαυρό. Αυτό περιγράφει πως δημιουργούμε ένα παρεό για την παραλία με την μέθοδο της Ηλιογραφίας. Παρακάτω θα σας δώσω της οδηγίες όπως περιγράφονται στο συγκεκριμένο τεύχος και ελπίζω με την δημιουργικότητα σας να τα καταφέρετε καθώς δεν έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη τεχνική ο ίδιος. Καλή σας επιτυχία.

Βήμα 1:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για στάμπες φύλλα δέντρων καθώς επίσης και φτερά, δαντέλες , stencil έτοιμα του εμπορίου ή δικά μας που έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας .
Βήμα 2:
Βρέχουμε το ύφασμα είτε βυθίζοντας το σε μια λεκάνη με νερό είτε με το σφουγγάρι και το τοποθετούμε σε αδιαφανή επιφάνεια που την χτυπάει ο ήλιος. Προτείνουμε η εργασία να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους κατά την διάρκεια της ημέρας.
Βήμα 3:

Αραιώνουμε ξεχωριστά τα χρώματα με νερό σε αναλογία δύο μέρη νερό με ένα μέρος χρώμα. Προσοχή . Το χρώμα απλώνει πολύ και έχει μεγάλη καλυπτικότητα. Όσο πιο πολύ χρώμα χρησιμοποιούμε τόσο πιο σκούρα γίνεται η τελική απόχρωση.
Βήμα 4:
Απλώνουμε κατά τόπους τους διάφορους χρωματισμούς με σφουγγάρι ή πινέλο . Καλό θα είναι να επιλέγουμε ένα χρώμα ως βασικό και να καλύπτουμε με αυτό την μεγαλύτερη επιφάνεια πετυχαίνοντας έτσι ομοιομορφία και σταθερότητα.
Βήμα 5:

Εν συνεχεία με το σφουγγάρι αναμιγνύουμε τα χρώματα ώστε να δέσουν μεταξύ τους και ταυτόχρονα δημιουργούμε νέες αποχρώσεις.
Βήμα 6:
Τοποθετούμε τις στάμπες στην βρεγμένη πάντα επιφάνεια και προσέχουμε να εφάπτονται απόλυτα στο ύφασμα. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε χοντρό αλάτι για να πετύχουμε περισσότερες φωτοσκιάσεις.
Βήμα 7:

Το εκθέτουμε στον ήλιο με προσοχή σε μέρος όπου δεν πέφτει σκιά επάνω στο ύφασμα και το αφήνουμε να στεγνώσει. Κατόπιν αφαιρούμε τις στάμπες και το αλάτι βουρτσίζοντας το. Τέλος σιδερώνουμε το στεγνό πλέον ύφασμα από την ανάποδη μεριά για να φιξαριστεί το χρώμα και το pareo είναι έτοιμο για την παραλία.













Enhanced by Zemanta

1 σχόλιο:

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΤΟ ΠΑΡΕΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΜΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ banner;;;;;;;;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...