Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Επίστρωση υλικού πατώματος


Σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως κάνουμε την επίστρωση του υλικού ομαλοποίησης
Η ποσότητα του κονιάματος που θα ριχθεί πάνω στο υπάρχον πάτωμα δεν πρέπει να είναι υπερβολική γιατί έτσι το ύψος θα ανέβει περισσότερο από όσο πρέπει.

Μετά την αφαίρεση της επίστρωσης PVC, το πάτωμα παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Οι παλιές σανίδες έχουν σκεβρώσει, οι αρμοί έχουν ανοίξει και παντού υπάρχουν υπολείμματα κόλλας.

Με ένα μονόδισκο, επαγγελματικό τριβείο δαπέδων με 24άρη λειαντικό δίσκο, οι σανίδες επιπεδώνονται κάπως και τα υπολείμματα της κόλλας απομακρύνονται.
Όλες οι σανίδες ξαναβιδώνονται με δύο βίδες Spax σε κάθε καδρόνι. Η διαδικασία αυτή έχει μεγάλη σημασία για την διάρκεια ζωής της κατασκευής.
Τους ανοιχτούς αρμούς θα τους καλύψετε με το υλικό του χυτού δαπέδου, σε πιο παχύρρευστη μορφή. Για την εργασία αυτή χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα.

Το αστάρι, που είναι απόλυτα συμβατό με το υλικό της επιπεδοποίησης, ρυθμίζει την απορροητικότητα του ξύλου των σανίδων και βελτιώνει την πρόσφυση.
Στη γραμμή μετάβασης από το πάτωμα στα πλακάκια κολλάτε πάνω στον αρμό μια λωρίδας συνθετικού υλικού, με αυτοκόλλητη ταινία, ώστε το υλικό να μην «τρέξει» τα πλακάκια.
Για το τελείωμα στην πόρτα χρησιμοποιείται ένα γωνιακό προφίλ, που αντιστοιχεί στο ύψος της στρώσης του υλικού. Αν είναι χαμηλότερο από όσο πρέπει πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα.

Με διπλής όψεως αυτοκόλλητη ταινία, κολλάτε περιμετρικά μια λωρίδα ηχομονωτικού υλικού, το οποίο, πέραν των άλλων, απορροφά και τις μικροδιαστολές του υλικού.
Καρφώνετε το ενισχυτικό πλέγμα με υπερκάλυψη περίπου 5 εκ. της κάθε λωρίδας πάνω στην προγηούμενη. Το ειδικό καρφωτικό εργαλείο διευκολύνει τη διαδικασία.
Για να μαρκάρετε το ύψος των 2 εκ. γύρω-γύρω στους τοίχους, απλά τοποθετείτε επίπεδα το αλφάδι σας.
Αφού έχει περιχυθεί το υλικό, πρέπει να το απλώσετε όσο το δυνατόν ισόπαχα παντού. Αυτό γίνεται καλύτερα με μια σκληρή σκούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...