Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Κατασκευή βοτσαλωτού κοχλία στον κήπο μας.


Σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως με πολύ διάθεση και λίγο ελεύθερο χρόνο φτιάχνουμε ένα πέτρινο διακοσμητικό κοχλία στον κήπο μας προσθέτοντας του ομορφια και μοναδικότητα.
a finished spiral-shaped pebble mosaic
Αν ψάχνετε για ένα υπαίθριο σχέδιο που είναι έξω από τα συνηθισμένα, ένα σχέδιο από βότσαλα ή ένα μονοπάτι θα δώσουν στον κήπο σας ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα. Τα υλικά για να το χτίσετε είναι απλά και μπορείτε να τα βρείτε εύκολα. Θα χρειαστείτε : βότσαλα , λίγο μπετό για το υπόστρωμα, χαλίκια και λίγη άμμο.
Προγραματίστε την εργασία σας. Ταξινομήστε τις πέτρες και απλώστε τις για να δημιουργήσετε το σχέδιο που θέλετε. Απλώστε τη βάση, τοποθετήστε τις πέτρες και αφήστε το μπετόν να στεγνώσει.
Βήμα 1: Απλώστε τις πέτρες κοντά στην περιοχή που θα κάνετε το σχέδιο. Ξεπλύνετε καλά τα βότσαλα και μετά ταξινομήστε τα βότσαλα από το ίδιο σχέδιο και χρώμα σε διαφορετικές στοίβες.
Βήμα 2: Προετοιμάστε την επιφάνεια τοποθέτησης :
Mark Powers sorting stones in buckets
Το μωσαικό πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο ή ελαφρά πιο υπερυψωμένο από το υπόλοιπο έδαφος. Σκάψτε μια περιοχή λίγο μεγαλύτερη από το σχέδιο του μωσαικού και κανόνίστε το πόσο θα σκάψετε ώστε το μωσαικό να έρθει στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο έδαφος ή να εξέχει ελαφρά από αυτό. Πατικώστε την άμμο καλά . Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μείγμα με λίγο τσιμέντο μέσα ώστε αργότερα τα βότσαλα να κρατηθούν καλά στη θέση τους. Βρέχουμε το μείγμα για να καθήσει στην τελική του θέση.
Mark Powers dampening the dry concrete mix with a garden sprayer
Βήμα 3: Σημαδέψτε το σχέδιο του κοχλία. Για ένα κυκλικό μωσαικό, κάντε το εξής: Πάρτε δύο καρφιά και δέστε τα με ένα λεπτό νήμα. Τοποθετήστε το ένα στο κέντρο του προς κατασκευή σχεδίου και το άλλο σύρτετε το κυκλικά . Με αυτό τον τρόπο χαράξτε όσους κύκλους κρίνετε απαραίτητο.
Mark Powers marking out the radius of his pebble mosaic with two nails attached to a piece of string
Βήμα 4: Τοποθετήστε το κεντρικό βότσαλο. Για να γίνει το μωσαικό πιο σταθερό βυθίστε το ένα τρίτο του κάθε βότσαλου στο μείγμα άμμου τσιμέντου που απλώσαμε νωρίτερα. Αργότερα θα το γεμίσουμε με ένα χέρι άμμου που θα καλύψει τα κενά και θα είναι το τελικό φινίρισμα.  Mark Powers placing the center stone in his pebble mosaic

2 σχόλια:

ο παρατηρητης είπε...

τελεια δουλεια σε περιμενω στο μπλογκ μου να τα λεμε απο εκει και να μου λες την γνωμη σου

Decore Essentials είπε...

Always looking for these kinds of great content and information over the internet. Really very appreciating. Keep it up Thanks

unique table lamps

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...