Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τοποθέτηση Πάγκου Κουζίνας.


Σε αυτήν την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δείτε σε μερικά απλά βήματα πως μπορείτε να τοποθετήσετε πάγκο στην κουζίνα σας. Φυσικά πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψιν μας ότι η βασική γνώση χρήσης των ηλεκτρικών εργαλείων είναι απαραίτητη, αλλά και η στοιχειώδης ικανότητα για χειρωνακτικές και μαστορικές εργασίες.

Πρώτα από όλα να πούμε ότι επειδή οι πάγκοι είναι βαριοί θα πρέπει να έχετε και τη βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου. Τα υλικά που χρειάζονται είναι : Μολύβι για να σημαδέψουμε τις μετρήσεις μας, Βίδες για νοβοπάν, γωνίες για να στηρίξουμε τον πάγκο, σιλικόνη για στεγανοποίηση, γυαλόχαρτο πολύ λεπτό και κόλλα.
Άλλα βασικά εργαλεία είναι : Ηλεκτρική σέγα, Ηλεκτρικό Δισκοπρίονο, Ηλεκτρικό κατσαβίδι, καβαλέτα ή κατάλληλο σημείο ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε με την άνεσή μας, σφιγκτήρες, κοπίδι και διαβήτη για την σωστή μέτρηση αλλά και εξοπλισμό προστασία όπως γάντια, μάσκα ή γυαλιά προστασίας.
Στάδιο πρώτο :
Για να έχουμε ένα επαγγελματικό φινίρισμα είναι σημαντικό ο πρόλοβος από το εμπρός μέρος των ντουλαπιών να είναι όμοιος. Δηλαδή ένας πάγκος πλάτους 600 mm θα πρέπει να προεξέχει κατά 40 mm από ντουλάπια πλάτους 560 mm. Για να προετοιμάσετε τον πάγκο για να ταιριάξει ακριβώς , φέρτε τον κοντά στον τοίχο και σιγουρευτείτε ότι έχει την προεξοχή που επιθυμούμε. Τοποθετήστε μαι λωρίδα χαρτοταινίας κατά μήκος της ακμής του πάγκου προς τον τοίχο και τραβήξτε μια γραμμή με το μολύβι επάνω στην επιφάνεια του τοίχου έτσι ώστε η γραμμή να χαραχτεί επάνω στην χαρτοταινία.
Στάδιο δεύτερο :
Τοποθετήστε το πάγκο επάνω στα καβαλέτα και κόψτε το πίσω μέρος του πάγκου με τη ηλεκτρική σέγα. Ξαναβάλτε τον πάγκο πρόσωπο με τον τοίχο. Σημαδέψτε το άκρο που θα ξακρίσετε. Βεβαιωθείτε ότι το πριόνι δεν είναι στο ρεύμα και μετρήστε την απόσταση από την άκρη του δίσκου του μέχρι την άκρη του πλευρικού οδηγού του πριονιού. Ας υποθέσουμε ότι η απόσταση είναι 30mm. Τώρα μετρήστε 30mm προς τα μέσα από τη γραμμή ξακρίσματος στον πάγκο , σημαδέψτε με το μολύβι κατά μήκος του πάγκου ώστε να σχηματισθεί μια γραμμή 30mm προς τα μέσα από τη γραμμή ξακρίσματος του πάγκου σας που θα χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για την κοπή σας. Πάρτε γον πλευρικό οδηγό και τοποθετήστε τον επάνω σε αυτή τη γραμμή. Βάλτε το δισκοπρίονο να τρέξει παράλληλα με τον πλευρικό οδηγό και ο δίσκος θα κόψει πάνω στην γραμμή που σημαδέψατε.
Στάδιο τρίτο :
Βάλτε τα στηρίγματα. Οι πάγκοι μοντάρονται επάνω στα ντουλάπια δαπέδου χρησιμοποιώντας γωνιακά στηρίγματα. Βιδώστε αυτά τα στηρίγματα στα ντουλάπια δαπέδου και τον πάγκο με το ηλεκτρικό μας κατσαβίδι.
Στάδιο τέταρτο :
Τοποθετούμε την διακοσμητική λωρίδα PVC που κανονικά παρέχεται σαν συμπληρωματικός εξοπλισμός του πάγκου. Υπάρχουν λωρίδες με κόλλα έτοιμες που απλά το μόνο που κάνουμε είναι να τις ζεστάνουμε με ένα πιστόλι θερμότητας ή το πιστολάκι που έχουμε για τα μαλλιά μας. Όπου δεν υπάρχουν ταινίες σαν συμπλήρωμα, αγοράζουμε την κατάλληλη και κάνουμε τα εξής : Βάζουμε κόλλα στο σημείο του πάγκου που θα τοποθετήσετε την ταινία, μετά βάζουμε κόλλα από την ανάποδη πλευρά της ταινίας μας και στο σημείο επαφής με τον πάγκο. Φροντίζουμε ώστε να περισσεύει λίγη ταινία ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να κολληθεί σωστά και το περίσσεμα το κόβουμε μετά με το κοπίδι μας. Μετά τρίβουμε με το γυαλόχαρτο για να λειάνουμε το σημείο κόλλησης.
Στάδιο πέμπτο :
Απλώνουμε την σιλικόνη κατά μήκος των σημείων επαφής του πάγκου με τον τοίχο ούτως ώστε να επιτύχουμε καλύτερη συγκόλληση αλλά και μόνωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...