Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Διαλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία.


Σε αυτό το άρθρο του Φτιάχτο Μόνος σου θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να επιλέγετε τα κατάλληλα εργαλεία κατά την διάρκεια της αγοράς τους. 

Για να σας προσφέρει ικανοποίηση για πολύ η ερασιτεχνική εργασία, θα πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά των εργαλείων ορισμένα πράγματα.
Η ασφάλεια: Προσέχετε κατά την αγορά των εργαλείων τα σήματα ελέγχου. Το γνωστότερο γερμανικό σήμα είναι το "GS" και σημαίνει "Ελεγμένη ασφάλεια". Το "CE" επιβεβαιώνει, ότι το εργαλείο ανταποκρίνεται στις οδηγίες ασφαλείας της ΕΚ. Επίσης μπορείτε να προσανατολιστείτε και στα σήματα ελέγχου, όπως το σήμα TÜV ή το σήμα VDE.
Η λαβή: Μια καλή χειρολαβή αποτελείται είτε από λείο, βερνικωμένο ξύλο, από αντιολισθητικό μέταλλο ή διαθέτει μια επένδυση συνθετικού υλικού. Ιδανικές είναι οι εργονομικά διαμορφωμένες λαβές από συνθετικό υλικό δύο ή περισσοτέρων στοιχείων. Οι υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών συμβουλεύουν την αποφυγή των φτηνών εργαλείων, επειδή βρέθηκαν καρκινογόνες ουσίες στις λαβές τους.
Το υλικό: Αποφασιστικό ρόλο για την ποιότητα των κλειδιών, των κατσαβιδιών ή των τσιμπίδων παίζει η σκληρότητα του χρησιμοποιούμενου μετάλλου. Τα υψηλής ποιότητας μηχανικά εργαλεία χειρός κατασκευάζονται από επισκληρυμένο χάλυβα. Προσέχετε τα εργαλεία με το χαρακτηρισμός "HSS".
Η δοκιμή: Δοκιμάστε πριν την αγορά, εάν τα εργαλεία είναι ευκολόχρηστα και εάν τα διάφορα εξαρτήματα είναι σίγουρα στερεωμένα. Μια κεφαλή σφυριού π.χ. δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να είναι χαλαρή, σε ένα νέο κατσαβίδι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή με μια επισκληρυμένη ή με 
διαμαντόσκονη επικαλυμμένη μύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...