Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λύγισμα χάλκινου σωλήνα :


Λύγισμα χάλκινου σωλήνα :
Σε αυτή μας την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε να λυγίσουμε και να προσαρμόσουμε έναν χάλκινο σωλήνα σε δουλείες υδραυλικές και εφόσον φυσικά έχουμε την στοιχειώδη ικανότητα αλλά και μερικά απαραίτητα εργαλεία.
Αντί για τη χρησιμοποίηση ενός συνδετήρα κάθε φορά στο σημείο που πρέπει να στρίψει ο σωλήνας, προσπαθήστε να λυγίσετε το σωλήνα για να ταιριάξει στη γωνία που θέλετε. Αυτό είναι μια ικανότητα που αποκτάται γρήγορα με λίγη πρακτική. Ο απλούστερος εξοπλισμός για αυτήν την εργασία είναι ένα ελατήριο κάμψης. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μια πένσα σωλήνων που μπορούμε εύκολα να βρούμε σε καταστήματα εργαλείων.
Η μέτρηση του μήκους ενός σωλήνα και η μέτρηση των πολλών κάμψεων μπορούν να είναι ελάχιστα δύσκολοι. Πάρτε το χρόνο σας και κάνετε μια κάμψη τη φορά. Αφότου έχει πραγματοποιηθεί ο καθένας, προσαρμόστε το σωλήνα στη θέση του και μετρήστε τον επόμενο. Εάν σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορείτε να τοποθετήσετε το σωλήνα στη θέση του για να τον μετρήσετε, απλά πάρτε τον σωλήνα από τον τοίχο και μετρήστε τον. Τώρα έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να κάνετε διάφορα πιο σύντομα κομμάτια του σωλήνα με τις λιγότερες κάμψεις σε κάθε τμήμα, και να ενώσετε κάθε μήκος με μια ευθεία σύνδεση. Εναλλακτικά, μπορούμε να έχουμε όλο το σωλήνα απέναντι από τον τοίχο και αφού έχουμε μετρήσει προσεκτικά τα σημεία που θα λυγίσει ο σωλήνας τα σημαδεύουμε και τα λυγίζουμε . Έτσι θα έχουμε λιγότερες ενώσεις στο σωλήνα μας.

Χρησιμοποιώντας ένα ελατήριο λυγίσματος.


Χρησιμοποίηση ενός ελατηρίου για το λύγισμα του σωλήνα.
Δέστε ένα κομμάτι του σκοινιού στο τέλος του ελατηρίου για να μπορείτε μετά να βγάλετε το ελατήριο αλλά και για να το τοποθετήσετε στο κατάλληλο σημείο που εσείς θέλετε να γίνει το λύγισμα. Εάν είναι απαραίτητο, λαδώστε το ελατήριο Με το ελατήριο μέσα , κάμψτε το σωλήνα στην κατάλληλη γωνία με το τράβηγμα και των δύο ακρών γύρω από το γόνατό σας. Κάνετε το ήπια και αποφύγετε την μεγάλη γωνία έλξης του σωλήνα. Ακόμη και με ένα ελατήριο μέσα, η υπερβολική κάμψη θα αναγκάσει τον σωλήνα να σπάσει. Χρησιμοποιώντας το σκοινί, τραβήξτε το ελατήριο έξω. Το τέχνασμα εδώ είναι να καμφθεί ο σωλήνας ελαφρώς περισσότερο από την επιθυμητή γωνία πρώτα, κατόπιν να μειωθεί στο σωστό σημείο .

Πένσα σωλήνων.
Αυτοί κάνουν τη ζωή πολύ ευκολότερη και είναι καλύτεροι κατά το κάμψη σωλήνων μεγαλύτερων από 15mm. Τοποθετήστε το σωλήνα στο κατάλληλο στρογγυλεμένο μέγεθος κανάλι. Εγκαταστήστε τον αυλακωμένο ευθύ φραγμό στην εξωτερική άκρη. Χρησιμοποιήστε τις λαβές μοχλών για να εφαρμόσετε την πίεση ενάντια στον ευθύ φραγμό. Τώρα συνεχίστε με τον μοχλό έτσι ώστε να σύρει βαθμιαία το σωλήνα γύρω από τον κυκλικό φραγμό, που κάμπτει το σωλήνα. Η κάμψη στην επιθυμητή γωνία, απελευθερώνει έπειτα τις λαβές για να αφαιρέσετε το σωλήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...