Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Λεκάνη τουαλέτας και προβλήματα.


Σε αυτή την ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου θα δούμε πως μπορούμε να ξεβουλώσουμε τη λεκάνη της τουαλέτας μας .
Απόφραξη τουαλέτας ή αγωγών του εδάφους. Σε όλες αυτές τις εργασίες απόφραξης πρέπει να φοράτε λαστιχένια γάντια για λόγους υγιεινής. Θα πρέπει να απολυμαίνονται τα χέρια σας αλλά και όλου του εξοπλισμού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
WC:
Αν το νερό από ένα WC αδυνατεί να αποστράγγιση εύκολα ή ακόμη χειρότερα, υπερχειλίσει εντελώς, υπάρχει ένα μπλοκάρισμα. Συχνά αυτό θα είναι στην παγίδα νερού στο ταψί της λεκάνης και μπορεί εύκολα να καθαριστεί. Αλλά, πριν προχωρήσετε, ελέγξτε τη ροή από τους σωλήνες αποβλήτων για να διαπιστωθεί αν η απόφραξη επηρεάζει όλους τους σωλήνες. Αν είναι, τότε η απόφραξη θα βρίσκεται πιο κάτω από τη γραμμή. Αν όχι, συνεχίστε ως εξής. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο έμβολο για αυτό. Κρατήστε το έτσι ώστε το τέλος του καουτσούκ να καλύπτει την έξοδο των αποβλήτων στη βάση του τηγανιού και την αντλία πολλές φορές. Επαναλάβετε όπως απαιτείται. Μόλις η απόφραξη είναι σαφής, τα λύματα θα πρέπει να απορρέουν γρήγορα μακριά.
Εάν η απόφραξη δεν είναι σαφής τότε η απόφραξη μπορεί να είναι λίγο παρακάτω, στην οποία περίπτωση, μπορείτε να νοικιάσετε ένα μεγάλο κοχλία rodding για να μπορέσετε να επέμβαιτε κατά μήκος των σωληνώσεων. Αυτή αποτελείται από μία εύκαμπτη ράβδος η οποία μπορεί να εισαχθεί στη λεκάνη μας. Στην κορυφή είναι ένας μηχανισμός για τη στροφή με ένα νύχι στο βάθος με τη χρήση εκκαθάρισης να γίνεται από εμάς . Πιέστε το τρυπάνι κάτω από το σωλήνα μέχρι να αισθανθείτε ότι φθάνουν το εμπόδιο. Στη συνέχεια, γυρίστε τη λαβή για να το αποσπάσει. Εάν αυτό αποτύχει να καθαρίσει την απόφραξη, πρέπει να είναι λίγο παρακάτω στο σωλήνα του εδάφους.
Το ξεβούλωμα ενός παλιού σωλήνα εδάφους σωληνώσεων από χυτοσίδηρο σπάνια δίνει τη δυνατότητα να επισκευαστούν οι σωλήνες εύκολα. Αν αυτό συμβαίνει, μπορεί να θέλετε να εξετάσεται τη δυνατότητα πρόσληψης ενός εργολήπτη εάν δεν έχετε εσεις επαρκείς ικανότητες και γνώσεις για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό σωλήνα.  

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Για τις αποφράξεις
των σωληνώσεων σε ένα σπίτι υπάρχουν 2-3 τρόποι που μπορούμε να δοκιμάσουμε από μόνοι μας. Αν η απόφραξη του νιπτήρα ή της λεκάνης δεν πετύχει, καλό είναι να μην επιμείνουμε πολλές φορές γιατί μπορεί να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ζημιά στους σωλήνες των αποχετεύσεων.

Unknown είπε...

Μην ξεχνάτε τις πατροπαράδοτες μεθόδους για αποφράξεις ... Δοκιμάστε πριν από οτιδήποτε άλλο να ρίξετε ένα φλιτζάνι με μαγειρική σόδα και μετά ένα φλιτζάνι με ξύδι. Η χημική ένωση που κάνουν αυτά τα 2 υλικά είναι πολλές φορές αρκετή να ξεβουλώσει τις σωληνώσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...