Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εξοπλισμός του κηπουρού 2.


Να και μια πολύ καλή ανάρτηση του Φτιάχτο Μόνος σου σχετικά με τον εξοπλισμό που πρέπει να έχουμε για να ασχοληθούμε με την κηπουρική αφού σιγά σιγά η άνοιξη πλησιάζει . Ας δούμε λοιπόν τον βασικό εξοπλισμό ενός ερασιτέχνη κηπουρού.
Ψεκαστήρας με αντλία:
Είναι χρήσιμος ένας ψεκαστήρας για το ράντισμα των δέντρων με φυτοφάρμακα κατά των ασθενειών και παρασίτων Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στη χρήση των φυτοφαρμάκων και να λαμβάνετε μέτρα προστασίας.
Στο τέλος των εργασιών θα πρέπει να καθαρίζετε πολύ καλά τον ψεκαστήρα.
Μάνικα (λάστιχο) κήπων:
Το μήκος της μάνικας πρέπει να καθοριστεί από το μέγεθος του κήπου σας.
Τοποθετείτε την μάνικα στο μέσον της μεγαλύτερης πλευράς του κήπου, έτσι ώστε να μπορείτε να ποτίζετε τον κήπο σας μισό – μισό.
Με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιήσετε μια κοντή μάνικα.
Την μάνικα καλό είναι να την τυλίγετε σε ένα καρούλι για να αποφύγετε τις συστροφές που θα εμποδίζουν αργότερα την καλή ροή του νερού επίσης θα προστατέψει την μάνικα και από το σκυλί σας να την χρησιμοποιεί ως παιχνίδι μασήματος. Μια ακριβότερη μάνικα είναι συνήθως ικανότερη να επιζήσει ενός καυτού καλοκαιριού και ενός υπερβολικά ψυχρού χειμώνα.
Να είστε σίγουροι ότι η μάνικα που θα χρησιμοποιήσετε αποτελείται από υλικό κατάλληλο για πόσιμο νερό.
Κανείς δεν θα σας πιστέψει αν πείτε ότι κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού δεν νιώσατε την ανάγκη να πιείτε μια γουλιά νερό από την μάνικα ποτίσματος. Ακόμα… και για ένα γρήγορο ντους.
Καρότσι:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποικίλες δραστηριότητες κηπουρικής όπως μεταφορά των σωρών φυλλωμάτων, των λιπασμάτων των σπόρων κ.λ.π.
Επιλέξετε ένα φτηνό αλλά ελαφρύ καρότσι για τις κηπουρικές εργασίες
Γάντια:


Γάντια χοντρά ελαστικά, με βαμβακερή εσωτερική επένδυση η γάντια πλαστικά, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα.
Θα σας προστατέψουν από τα κτυπήματα, τα γδαρσίματα, τα τσιμπήματα και δεν θα επιτρέψουν τους μύκητες και τα φυτοφάρμακα να έλθουν σε επαφή με τα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...