Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων δαπέδου:

Αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων δαπέδου

 

Μικρή αρχική συμβουλή: Προγραμματίζετε ήδη κατά την αγορά των πλακιδίων (ιδιαίτερα στις περιπτώσεις προσφορών) ένα μικρό απόθεμα σε ανταλλακτικά πλακίδια. Επειδή αργότερα δεν υπάρχουν πάντοτε ακριβώς τα ίδια πλακίδια διαθέσιμα στο εμπόριο.

Οδηγίες

1
Αποσπάστε προσεκτικά τα παλιά πλακίδια με καλέμι και σφυρί από τη μέση προς το περιθώριο. Μετά αφαιρέστε εντελώς α υπολείμματα της κόλλας και του κονιάματος των αρμών. Σε αυτή την περίπτωση κατάλληλη είναι μια ηλεκτροσπάτουλα. Τώρα καθαρίζεται η επιφάνεια και απλώνεται η νέα κόλλα πλακιδίων με μια μικρή οδοντωτή σπάτουλα.
2
Πιέστε το νέο πλακίδιο στη στρωμένη κόλλα και ευθυγραμμίστε το. Μετά τον προκαθορισμένο χρόνο ξήρανσης αρμολογήστε τους αρμούς με κονίαμα και αφήστε το κονίαμα να στεγνώσει. Στο τέλος απομακρύνετε το υπόλοιπο κονίαμα μ’ ένα υγρό σφουγγάρι – και είστε έτοιμοι!
Τελευταίο φινίρισμα: Για να φαίνονται ξανά οι νέοι αρμοί σαν "παλιοί", τρίψτε λίγους ρύπους στους αρμούς, ώσπου να αποκτήσουν περίπου το μπογιά των γειτονικών αρμών.
Πηγές : Τεχνικά περιοδικά και φυλλάδια που έχω συλλέξει σε κλαδικές οικοδομικές εκθέσεις, τεχνικά περιοδικά που είμαι συνδρομητής αλλά και η πείρα μου σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος γενικότερα. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κόπο της επίπονης διαδικασίας σύνταξης των άρθρων και αν αντιγράψετε μέρος ή όλο το άρθρο, επισυνάψτε ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...