Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Φτιάχτο μόνος σου : Φτιάχνοντας διαρροές στην κουζίνα ή το μπάνιο

Φτιάχτο μόνος σου : Φτιάχνοντας διαρροές στην κουζίνα ή το μπάνιο
 Αν έχετε νεροχύτες και βρύσες που στάζουν ή διαρροή, αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό. Το πρόβλημα είναι πιο συχνό στη βρύση του πλυντηρίου που πρέπει να αντικατασταθεί. Μπορεί επίσης να είναι ότι η βαλβίδα δεν κάθεται σωστά στη θέση της. Εργαλεία και Υλικά που απαιτούνται: Ροδέλα (-ες) Κλειδί Πετσέτα Κατσαβίδι λιπαντικό έλαιο.

Βήμα 1 - Κλείστε τη βαλβίδα Τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να λυθούν με μια απλή αλλαγή και αντικατάσταση των ροδελων, ένα μικρό δακτύλιο από καουτσούκ που αποτρέπει τις διαρροές από το άνοιγμα και το κλείσιμο της ροής του νερού μόνο όταν η βρύση είναι ανοικτή ή κλειστή, αντίστοιχα. Για να διορθώσετε μια βρύση, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι το κλείσιμο της κύριας βαλβίδας για να αποφευχθούν οι πλημμύρες από την κουζίνα ή στο μπάνιο. Μετά γυρίστε το πόμολο της βρύσης αριστερόστροφα μέχρι να χαλαρώσει, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να τραβάτε απότομα όταν έχει ήδη χαλαρώσει.
 Βήμα 2 – Αντικαθιστώντας το πλυντήριο.
Αντικαταστήστε τη ροδέλα Ξεβιδώστε το παξιμάδι που κρατά το πλυντήριο με ένα κλειδί και αφαιρέστε τη ροδέλα για να το μεταφέρει στο κατάστημα υλικού ως σημείο αναφοράς. Αντικαταστήστε το παλιό πλυντήριο με ένα καινούριο και βάλτε το στη θέση του όπως ακριβώς κάνατε όταν αφαιρέσετε το παλιό πλυντήριο. Μην αφήνετε τα κομμάτια του παλιού πλυντηρίου στην έδρα της βρύσης πριν το βάλετε πίσω και να ανοίξετε τη ροή του νερού και πάλι. Λάβετε υπόψη σας να κλείσετε τη βαλβίδα του νερού πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία.
  Βήμα 3 -Επανατοποθέτηση της βρύσης.
Αν η διαρροή συνεχιστεί ακόμα και μετά την αντικατάσταση του πλυντηρίου τότε η βρύση μάλλον χρειάζεται επανατοποθέτηση, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι έδρες των ενώσεων είναι φθαρμένες. Οι παλαιότερες βρύσες από ορείχαλκο μπορεί να έχουν φθαρεί και ως εκ τούτου να χρειάζονται αντικατάσταση.
 Βήμα 4 - Προφυλάξεις .
Μην αφήνετε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για την επισκευή της βρύσης στη λεκάνη αφού οποιαδήποτε από τα μικρά κομμάτια μπορεί να χαθεί από πτώση στην αποχέτευση. Τοποθετήστε μια πετσέτα γύρω από το νεροχύτη, έτσι ώστε τα εργαλεία να μην χαράζουν και βλάπτουν το νεροχύτη.
  Βήμα 5 - Κεραμικές κεφαλές.
Εάν η βρύση χρησιμοποιεί ένα κεραμικό δοχείο, βγάλτε το ζεστό-κρύο δείκτη ή το μοχλό της βρύσης. Το κεραμικό δοχείο συνήθως συγκρατείται με ένα καρύδι από ορείχαλκο. Αφαιρέστε τη βίδα συγκράτησης της βρύσης με ένα κατσαβίδι, αλλά όλα εξαρτώνται από τον τύπο της βρύσης . Σε περίπτωση που το ορειχάλκινο παξιμάδι το οποίο κρατά το κεραμικό δοχείο είναι πολύ ανθεκτικό για να αφαιρέσετε, δοκιμάστε να εφαρμόσετε λιπαντικό έλαιαο για να το λιπάνετε και αφήστε το έτσι για περίπου δέκα λεπτά πριν προσπαθήσετε ξανά. Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία όχι μόνο για τις διαρροές από τις βρύσες της κουζίνας, αλλά και σε εκείνες του μπάνιου. Οι διαρροές πρέπει να καθορίζονται το συντομότερο δυνατόν για αποφυγή της σπατάλης του νερού ή και λεκέδες , μούχλα ,στη λεκάνη του νεροχύτη της κουζίνας ή το μπάνιο, μιας και το πρόβλημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να γίνει χειρότερο.
  Πηγές : Τεχνικά περιοδικά και φυλλάδια που έχω συλλέξει σε κλαδικές οικοδομικές εκθέσεις, τεχνικά περιοδικά που είμαι συνδρομητής αλλά και η πείρα μου σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος γενικότερα. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κόπο της επίπονης διαδικασίας σύνταξης των άρθρων και αν αντιγράψετε μέρος ή όλο το άρθρο, επισυνάψτε ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...