Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Γενικές οδηγίες τοποθέτησης πλακιδίων

 Γενικές οδηγίες για να φτιάξουμε τα πλακάκια μόνοι μας.
Κόβοντας τα πλακάκια.

Όταν κόβουμε τα πλακάκια πρέπει να φοράμε γυαλιά προστασίας γιατί το κόψιμο των πλακιδίων μπορεί να δημιουργήσει θραύσματα που πετάγονται και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Τα πλακάκια κοντά στα τελειώματα του δαπέδου ή του τοίχου συνήθως πρέπει να κοπούν για να ταιριάξουν στα άλλα υλικά που υπάρχουν σε ένα χώρο ( μπανιέρες, σωλήνες, γωνίες δωματίου ).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι κοπής. Όταν μετράμε τα πλακάκια που θα κοπούν υπολογίστε και τον αρμό μεταξύ αυτού και του επόμενου πλακιδίου. Όταν οι τοίχοι είναι σχετικά τετράγωνοι ένας καλός τρόπος μέτρησης είναι να το κρατήσουμε από την ανάποδη το πλακάκι και να το σημαδέψουμε εκεί που θα είναι το σημείο προσαρμογής με τον αρμό.
Ευθείες γραμμές κοπής.
Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη πλακιδίων για να χαράξετε την επιφάνεια κοπής. Κρατήστε την επιφάνεια σταθερή και περάστε τον κόφτη κατά μήκος. Μετά κρατώντας το πλακάκι επάνω σε ένα μικρό ξύλινο πήχη και ακριβώς στη χαραγμένη γραμμή πιέστε μαλακά . Όπου υπάρχουν υπολείμματα κοπής χρησιμοποιήστε μια τανάλια για να τα απομακρύνετε.
Κόφτες:

Αν έχετε να κόψετε πολλά πλακάκια ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλεία κοπής. Αυτό αποτελείτε από ένα μοχλό στην κορυφή προσαρμοσμένο σε μία μπάρα κύλισης που χαράσσει την επιφάνεια, μια επιφάνεια όπου υπάρχει ένας προσαρμοσμένος οδηγός χάραξης πλακιδίων.
Μετρήστε τα πλακάκια και που πρέπει να κοπούν και βάλτε τα επάνω στον κόφτη, τοποθετήστε το πλακάκι στο σημείο κοπής . Χαράξτε το πλακάκι σύρωντας τον μοχλό κοπής επάνω στο πλακάκι. Χωρίστε το πλακάκι με το μοχλό πίεσης που διαθέτει ο κόφτης . Ο μοχλός κοπής διαθέτει διαθέτει στο τελείωμα του ένα διαμάντι που κάνει την δουλειά πολύ εύκολη.  

1 σχόλιο:

Eleni είπε...

Τα μηχανήματα χάραξης και κοπής παίζουν σπουδαίο ρόλο στα χέρια των μαστόρων τοποθετήσεων πλακιδίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...