Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τοποθέτηση πλαστικών δαπέδων.

Polyvinyl Chloride (PVC)Image by Austin ampersand Zak via Flickr
Ευλυγισία
Το LINOLEUM θα σπάσει εάν η θερμοκρασία του δωματίου δεν είναι αρκετά υψηλή. Τα περισσότερα δάπεδα PVC είναι εύκαμπτα, οπότε δεν έχουν αυτό το μειονέκτημα.
Το άμεσο πλεονέκτημα αυτού του χαρακτηριστικού είναι ότι κάνει την τοποθέτηση και το τελείωμα στον τοίχο ευκολότερο.
Τοποθέτηση
Η τοποθέτηση του LINOLEUM είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι όλα τα δάπεδα ικανά σε αυτό και χρειάζεται μεγάλη διαδικασία για να τοποθετηθούν.
Αυτό γίνεται για τους εξής λόγους:
- Λόγω του απορροφητικού του χαρακτήρα, το προϊόν πρέπει να αφεθεί σε ρολό όσο περισσότερο γίνεται μέχρι να αρχίσει η τοποθέτηση. Αλλιώς, η διαστασιακή αστάθεια του LINOLEUM θα προκαλέσει προβλήματα. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολύ δυνατές κόλλες για να κολλήσουν το δάπεδο αμέσως, χωρίς να αφήνουν περιθώρια λάθους κατά την τοποθέτηση.
- Όταν το LINOLEUM αποξηραίνεται στο εργοστάσιο, τα ρολά τα κρεμάνε σε στεγνωτήρες 15 μέτρων πάνω σε ειδικά σίδερα. Αυτά τα σίδερα αφήνουν κάποια σημάδια στο δάπεδο, τα οποία είναι αδύνατο να επανορθωθούν κατά την τελευταία διάρκεια της παραγωγής.
Αυτά τα σημάδια λοιπόν, πρέπει να κρυφτούν τοποθετώντας τα κοντά σε κάποιο τοίχο ή αυτό το κομμάτι του δαπέδου πρέπει να κοπεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα κομμάτια του δαπέδου πρέπει να κολληθούν πολύ καλά και να τοποθετηθούν πάνω τους βάρη για να κολληθούν σωστά.
- Η τοποθέτηση δύο συνεχόμενων ρολλών, γίνεται τοποθετώντας την αρχή του επόμενου πάνω στο τέλος του προηγούμενου, και μετά κόβοντας σε κοινό σημείο. Αυτό προκαλεί προβλήματα σε δάπεδα από LINOLEUM λόγω της υδροφιλίας και της μεταβολής των διαστάσεων του.
- Λόγω της συμπαγής μορφής του LINOLEUM, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την τοποθέτηση, γιατί πρέπει να κόβονται προσεκτικά οι άκρες ώστε να υπάρξει μία γενική συνέχεια του δαπέδου, και αυτό γίνεται με ειδικά εργαλεία και μεθόδους.
Η ευλυγισία, η διαστασιακή σταθερότητα και ο αδιάβροχος χαρακτήρας του PVC, καθώς και το γεγονός ότι αρκούν απλές κόλλες, βεβαιώνουν την υπεροχή του.
Είναι αποδεδειγμένο, ότι σε μία μέρα, υπό τις ίδιες συνθήκες, η ίδια ομάδα τεχνιτών μπορεί να τοποθετήσει 80-100m2 PVC, ενώ μόνο 35-50m2 LINOLEUM.
Συμπερασματικά, βεβαιώνουμε ότι στην ίδια αγοραστική τιμή, το PVC είναι φτηνότερο από το LINOLEUM για την τοποθέτηση.
Συγκόλληση
Καθώς το PVC είναι θερμοπλαστικό, μπορεί να συγκολληθεί εύκολα: η μέθοδος αποτελείται από το λιώσιμο των δύο ακρών που πρόκειται να συγκολληθούν με τη χρήση του ειδικού μηχανήματος που ρίχνει το λιωμένο κορδόνι μέσα στην ένωση δημιουργώντας μία ενιαία συμπαγή επιφάνεια, αδιάβροχη και αμετάβλητη.
Το LINOLEUM δεν επηρεάζεται από την θερμοκρασία και η ένωση γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία μη δημιουργώντας απόλυτα αδιάβροχη επιφάνεια, ένωση μάλιστα που πρέπει να γίνει δύο μέρες μετά την τοποθέτηση όταν το υλικό θα έχει πάρει τις οριστικές του διαστάσεις.
Πηγή άρθρου : http://www.xfloor.gr/texnikes-plirofories/topothetisi-plastikon-dapedon/
Enhanced by Zemanta

2 σχόλια:

kostasxri είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostasxri είπε...

Παρακαλώ αναφέρετε στο άρθρο σας ότι η πήγη του είναι η http://www.xfloor.gr/texnikes-plirofories/topothetisi-plastikon-dapedon/

Ευχαριστώ
Κώστας Χρυσοβιτσιώτης
http://www.xfloor.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...