Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Φτιάξτο μόνος σου : Τοποθέτηση νιπτήρα τουαλέτας.

Φτιάξτο μόνος σου : Τοποθέτηση νιπτήρα τουαλέτας.
 Σημαδέψετε το σημείο τοποθέτησης :
Κρατήστε την λεκάνη απέναντι από τον τοίχο και σημαδέψτε το σημείο επαφής της τοποθέτησης. Αυτό ίσως απαιτήσει βοήθεια. Βεβαιωθείτε να σημαδέψετε το ύψος καλά. Μετά φτιάξτε σημεία τοποθέτησης της λεκάνης του νιπτήρα ( τρύπες για ούπα και βίδες) στον τοίχο.


Συναρμολογώντας τις βρύσες :
Ακολουθώντας της οδηγίες του κατασκευαστή , συναρμολογήστε τις βρύσες του νιπτήρα. Βεβαιώσου για την σωστή τοποθέτηση των παρεχόμενων πλαστικών ροδελών στην κατάλληλη θέση. Αυτές είναι σχεδιασμένες να προστατεύουν το νιπτήρα από την επαφή τους με την βρύση για να μην προκαλούν γρατσουνιές ή άλλες ζημιές. Ελέγξτε την κατεύθυνση της βρύσης πριν από το τελικό σφίξιμο. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση γιατί ο νιπτήρας μπορεί να ραγίσει.
Βάλτε την σήτα στο κέντρο του νιπτήρα και βιδώστε την . Μερικές σίτες στηρίζονται σε μια λαστιχένια τσιμούχα και άλλες θέλουν λίγη σιλικόνη σαν στεγανωτικό και συγκολλητικό. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες . Η σωστά εγκατεστημένη και σφραγισμένη σήτα κατευθύνει το νερό κατευθείαν στον σωλήνα απορροής και όχι στο πάτωμα μας.

Μερικές μοντέρνες βρύσες έρχονται μαζί με μικρές σωλήνες για τις ενώσεις της παροχής του νερού που συναρμολογούνται την ίδια στιγμή με τις βρύσες . Αν όχι ίσως βρείτε την ένωση στην παροχή νερού ευκολότερη αν ενώσετε ένα μικρό κομμάτι χάλκινου σωλήνα σε κάθε βρύση σε αυτό το στάδιο. Αργότερα μπορείτε να τα ενώσετε στην παροχή νερού.
Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να ενώσετε τους χάλκινους σωλήνες όσο αυτοί είναι ακόμη στο πάτωμα και έχουμε ευκολία κινήσεων. Όταν ο νιπτήρας σηκωθεί στη θέση του η συναρμολόγηση των σωλήνων της παροχής του νερού θα είναι πολύ δύσκολη. Αυτοί οι σωλήνες πρέπει να σημαδευτούν και να μετρηθούν σωστά για να ταιριάζουν με τους σωλήνες της παροχής νερού.

Στερεώνοντας τον νιπτήρα και ενώνοντας τις παροχές του νερού.
Τοποθετήστε τον νιπτήρα στην θέση του και ασφαλίστε τον με αγκύλες αλλά και με βίδες στον τοίχο. Οι περισσότερες βίδες έχουν πλαστικές ροδέλες για να εφαρμόζουν καλύτερα αλλά και να εμποδίσουν τον νιπτήρα από το να ραγίσει όταν τον σφίγγουμε στην θέση του.
Τώρα τοποθετήστε τις λεπτές σωληνώσεις που είχατε συνδέσει νωρίτερα στον νιπτήρα στους σωλήνες εισαγωγής ζεστού και κρύου νερού. Ο τύπος της σύνδεσης εξαρτάται από εσάς ( με συγκόλληση ή πίεση της μιας μέσα στην άλλη), αλλά ότι και να κάνετε κρατήστε την θερμότητα κατά την διάρκεια της συναρμολόγησης μακριά από τον νιπτήρα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε και μια βαλβίδα ασφαλείας που θα σας επιτρέψει κάποια στιγμή να απομονώσετε την παροχή νερού.  
Πηγές : Τεχνικά περιοδικά και φυλλάδια που έχω συλλέξει σε κλαδικές οικοδομικές εκθέσεις, τεχνικά περιοδικά που είμαι συνδρομητής αλλά και η πείρα μου σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος γενικότερα αλλά και η πολύτιμη βοήθεια φίλων οικοδόμων. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κόπο της επίπονης διαδικασίας σύνταξης των άρθρων και αν αντιγράψετε μέρος ή όλο το άρθρο, επισυνάψτε ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...