Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ξύλινες επιφάνειες: Γενικές οδηγίες εφαρμογής.

Εξοπλισμός Ασφαλείας.
Γάντια : Προστατεύσετε τα χέρια σας από τα χημικά φορώντας γάντια. Αν χρησιμοποιήτε μη τοξικά προϊόντα όπως βαφές και βερνίκια ένα απλό ζευγάρι πλαστικά γάντια είναι κατάλληλα. Αν δουλέψετε με χημικά όπως διαβρωτικά χρησιμοποιήστε γάντια φτιαγμένα ειδικά για αυτό το σκοπό.
Γυαλιά προστασίας : Προστατεύστε τα μάτια σας με γυαλιά ειδικά όταν περνάτε χημικά βερνίκια.
Μάσκα για τη σκόνη και αναπνευστήρας : Αν χρησιμοποιήτε δυνατά διαλυτικά φορέστε αναπνευστήρα . Η μάσκα σκόνης χρειάζεται όταν τρίβετε ή περνάτε με πινέλο κάποιο χρώμα.
Χαρτί προστασίας: Οπουδήποτε και αν δουλεύετε θα χρειαστείτε χαρτί προστασίας για να προστατεύσετε πατώματα ή άλλες επιφάνειες.
Ανεμιστήρας : Ο ανεμιστήρας ανανεώνει τον αέρα και απομακρύνει τα επικίνδυνα σωματίδια που αιωρούνται στο χώρο.
Γυαλοχαρτάρισμα:
Απλά ή στρόγγυλά τριβεία : Μερικοί μάστορες προτιμούν να τρίβουν τα πάντα με το χέρι γιατί ή αίσθηση αμεσότητας και ελέγχου της επιφάνειας είναι καλύτερη. Ό,ως τα διάφορα τριβεία έχουν εξίσου καλό αποτέλεσμα.
Γυαλόχαρτα : Χρειαζόμαστε διαφορετικά είδη γυαλόχαρτου. Αρχίζετε πάντα με το πιο χοντρό για να καταλήξουμε στο πιο ψιλό που ενδείκνυται για το τελικά φινίρισμα.
Τριβεία χειρός :Τυλίξτε το γυαλόχαρτο γύρω από το τριβείο. Μερικοί τοποθετούν φελλό μεταξύ της επιφάνειας του τριβείου και του γυαλόχαρτου για καλύτερη επαφή. Μερικά απλά γυαλόχαρτα τυλιγμένα κατάλληλα θα κάνουν τη δουλεία σε γωνίες και τρεξίματα.
Αφαίρεση παλαιών στρωμάτων :
Καμινέτο : Αν απομακρύνεται χρώμα ένα καμινέτο κάνει τη δουλεία χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε ανθυγιεινά διαβρωτικά.
Ξύστρες : Χρησιμοποιήστε τις για να απομακρύνεται μπογιά από δύσκολα σημεία. Κυκλοφορούν ξύστρες με πολλές κεφαλές κατάλληλες για όλες τις γωνίες.
Χημικά σκευάσματα : Χρησιμοποιήστε το καταλληλότερο για τη δουλειά διαβρωτικό και ακολουθήστε τις οδηγίες εφαρμογής και προστασίας.
Εφαρμογή :
Πανιά και χάρτινες πετσέτες: Μερικοί μάστορες εφαρμόζουν το χρώμα με πανιά ή χάρτινες πετσέτες. Οι χάρτινες πετσέτες είναι κατάλληλες για να απομακρύνουμε σκόνες και υπολείμματα.
Πινέλα από φυσική τρίχα χοίρου : Χρησιμοποιήστε πινέλα καλής ποιότητας για να εφαρμόσετε χρώματα βασισμένα στο λάδι.
Συνθετικά πινέλα : Καλύτερα να χρησιμοποιούνται σε χρώματα με βάση το νερό.
Στιλβωτικά εργαλεία : Μερικοί μάστορες προτιμούν να εφαρμόζουν το κερί η το στιλβωτικό με ένα πανί.
Πιστόλια βαφής : Αν και χάνεται πολύ υλικό στη διαδικασία, χρησιμοποιήτε σε μεγάλες και πολλές επιφάνειες για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Επαγγελματική χρήση.
Διάφορα εργαλεία :
Χαρτοταινίες : Χρησιμοποιήστε χαρτοταινίες και εφημερίδες για να μονώσετε τα σημεία που δεν θέλετε να βάψετε ή να λερώσετε.
Δοχεία αποθήκευσης : Για να κρατήσετε λίγο χρώμα σε περίπτωση που θα το χρειαστείτε αργότερα.
Πλαστικές ταινίες ή σακούλες : Χρησιμοποιήστε τις για να τυλίξτε τα πινέλα σας για λίγο και να είναι πάλι υγρά και όχι ξεραμένα όταν τα χρησιμοποιήσετε πάλι.
Φυσικό λάδι : Κατάλληλο για να απομακρύνεται από τα χέρια σας βερνίκια αντί να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...