Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορία της Ξυλουργικής τέχνης.

Μαζί με την πέτρα, τη λάσπη, και τα ζωικά μέρη, το ξύλο ήταν βεβαίως ένα από τα πρώτα υλικά που εργάστηκαν από τα πρωτόγονα ανθρώπινα οντα. Ανάλυση Microwear από Mousterian εργαλεία πετρών χρησιμοποιημένος από Neanderthals δείξτε ότι πολλοί χρησιμοποιήθηκαν για να λειτουργήσουν το ξύλο. Πράγματι, η ανάπτυξη του πολιτισμού δέθηκε πολύ στην ανάπτυξη των όλο και περισσότερο μεγαλύτερων βαθμών ικανότητας να απασχοληθεί σε αυτά τα υλικά.
Μεταξύ των πρόωρων ευρημάτων των ξύλινων εργαλείων είναι τα εργασμένα ραβδιά από Πτώσεις KalamboClacton--θάλασσα και Lehringen. λόγχες από Schöningen (Γερμανία) παρέχετε μερικά από τα πρώτα παραδείγματα του ξύλινου εργαλείου κυνηγιού.Πυρόλιθος τα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για τη χάραξη. Από τους νεολιθικούς χρόνους, τα χαρασμένα ξύλινα σκάφη είναι γνωστά, παραδείγματος χάριν από Γραμμικός πολιτισμός αγγειοπλαστικής φρεάτια σε Kückhofen και Eythra. Παραδείγματα Ηλικία χαλκού η ξύλινος-χάραξη περιλαμβάνει τα δέντρα που εργάζονται φέρετρα από τη βόρεια Γερμανία και Δανία, και ξύλινες διπλώνω-καρέκλες.περιοχή από fellbach-Schmieden στη Γερμανία έχει παράσχει τα λεπτά παραδείγματα των ξύλινων ζωικών αγαλμάτων από Εποχή του σιδήρου. Ξύλινος είδωλα από Λα Tène η περίοδος είναι γνωστή από ένα άδυτο στην πηγή Απλάδι Γαλλία.
Δύο αρχαίοι πολιτισμοί που χρησιμοποίησαν την ξυλουργική ήταν Αιγύπτιοι και Κινεζικά. Η ξυλουργική απεικονίζεται σε πολλά αρχαία αιγυπτιακά σχέδια, και ένα μη αμελητέο ποσό αρχαίου Αιγυπτίου έπιπλα (όπως τα σκαμνιά, καρέκλεςπίνακεςκρεβάτια,στήθη) έχει συντηρηθεί στους τάφους. Επίσης, τα εσωτερικά φέρετρα που βρέθηκαν στους τάφους αποτελέσθηκαν επίσης από το ξύλο. Το μέταλλο που χρησιμοποιείται από Αιγύπτιοι για την ξυλουργική τα εργαλεία ήταν αρχικά χαλκός και τελικά, μετά από το 2000 Π.Χ. χαλκός δεδομένου ότι ironworking ήταν άγνωστο μέχρι πολύ αργότερα.[1] Συνήθως χρησιμοποιημένα εργαλεία ξυλουργικής συμπεριλαμβανόμενα άξονεςadzesσμίλεςπριόνια τραβήγματος, και τρυπάνια τόξωνMortise και tenon οι ενώσεις βεβαιώνονται από τον πιό πρόωρο Περίοδος Predynastic. Αυτές οι ενώσεις ενισχύθηκαν χρησιμοποιώντας τους γόμφους, γόμφοι και να μαστιγώσει δέρματος ή σκοινιού. Ζωική κόλλα ήρθε να χρησιμοποιηθεί μόνο Νέα περίοδος βασίλειων.[2] Αρχαίοι Αιγύπτιοι έφηυραν την τέχνη επένδυση και χρησιμοποιημένος βερνίκια ποιά σύνθεση δεν είναι γνωστή όπως τελειώνει. Αν και διαφορετικός ντόπιος ακακίες χρησιμοποιήθηκε, όπως ήταν το ξύλο από τον τοπικό sycomore και tamarisk τα δέντρα, αποδάσωση στην κοιλάδα του Νείλου οδήγησαν στην ανάγκη για την εισαγωγή του ξύλου, ειδικότερα κέδρος, αλλά και Πεύκο Aleppoπυξάρι και βαλανιδιά, αρχικός από Δεύτερη δυναστεία.
Οι πρόγονοι της κινεζικής ξυλουργικής θεωρούνται Απαγόρευση LU  και η σύζυγός του κυρία Yun, από Περίοδος άνοιξης και φθινοπώρου. Η απαγόρευση LU λέγεται για να έχει φέρει το αεροπλάνο, το chalkline, και άλλα εργαλεία στην Κίνα. Οι διδασκαλίες του αφήνονται υποθετικά πίσω στο βιβλίο Απαγόρευση Jing LU «χειρόγραφο της απαγόρευσης LU»), αν και γράφτηκε μερικών 1500 έτη μετά από το θάνατό του. Αυτό το βιβλίο γεμίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος με τις περιγραφές των διαστάσεων για τη χρήση στην οικοδόμηση διάφορη στοιχείο-τέτοιες ως δοχεία λουλουδιών, πίνακες, βωμοί, το κ.λπ. - και περιέχει επίσης τις εκτενείς οδηγίες σχετικά με Feng Shui. Δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα περίπλοκο glueless και nailless joinery για το οποίο τα κινεζικά έπιπλα ήταν τόσο διάσημα.

Υλικά

Ιστορικά, woodworkers στηρίχθηκαν επάνω στα ξύλα εγγενή στην περιοχή τους, μέχρι τη μεταφορά και εμπορίου οι καινοτομίες κατέστησαν τα πιό εξωτικά ξύλα διαθέσιμα στο βιοτέχνη. Τα ξύλα μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις βασικούς τύπους, σκληρά ξύλα, απεικονισθείς από το σφιχτό σιτάρι και συχνά προερχόμενος από τα αποβαλλόμενα δέντρα, μαλακά ξύλα, χαρακτηριστικά από τα αειθαλή δέντρα, και τα προκαλούμενα από τον άνθρωπο υλικά, όπως κοντραπλακέ και MDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...