Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ξύλινες επιφάνειες :Αξιολόγηση της επιφάνειας 2.

Διακρίνοντας το χρώμα βαφής της επιφάνειας.

Μπογιά : Η μπογιά είναι εύκολο να αναγνωριστεί. Μπογιές λαδιού ή latex απομακρύνονται με καμινέτο, χημικά σκευάσματα, ξύνωντας ή με γυαλόχαρτο.
Εποξικές μπογιές : Οι εποξικές μπογιές είναι χοντρές και δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να απομακρυνθεί αυτό το ισχυρό χρώμα πάρα μόνο με επίπονη και κουραστική προσπάθεια και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω.
Πολυουρεθάνη: Ένα remover πολυουρεθάνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνεται το στρώμα της μπογιάς. Αυτή η επιφάνεια δεν μπορεί να ξαναβαφτεί ή να επισκευαστεί αλλά πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα στρώματα μπογιάς τελείως.
Φινιρίσματα λαδιού: Τα τελειώματα λαδιού έχουν μια φυσική εμφάνιση και είναι ελαφρώς βαμμένα. Συνήθως μεταλλικά διαλυτικά θα διαλύσουν το λάδι αλλά όποια ελαφρά απόχρωση έχει μείνει πρέπει να απομακρυνθεί με γυαλόχαρτο.
Γομολάκα : Για την ιστορία η γομολάκα φτιάχνεται από εκκρίσεις εντόμων και χρησιμοποιούνταν μέχρι τη δεκαετία του 30 και μερικές φορές χρησιμοποιείται και σήμερα. Όταν παλιώνει τείνει να παίρνει την απόχρωση και το φολιδωτό του κροκόδειλου. Για να δοκιμάσετε την επιφάνεια βάλτε μετουσιωμένο οινόπνευμα σε ένα κομμάτι πανί και σκουπίστε την επιφάνεια. Αν διαλύεται τότε έχετε γομολάκα.
Λάκα : Το υλικό αυτό είναι δύσκαμπτο και σπάει όταν εκτεθεί σε κρύο. Μπορείς να δοκιμάσεις την επιφάνεια με ένα μικρό πανί αλειμμένο με διαλυτικό λάκας. Αν δεις υπόλοιπο λάκας στο πανί σου τότε έχεις λάκα στο έπιπλο.

Πηγές : Τεχνικά περιοδικά και η πείρα μου σαν οικοδόμος. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κόπο της επίπονης διαδικασίας σύνταξης των άρθρων και αν αντιγράψετε μέρος ή όλο το άρθρο, επισυνάψτε ένα σύνδεσμο προς τη σελίδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...